Nyheter

Nattens händelser: Bruten näsa efter misshandel på fest

Nyheter Artikeln publicerades

Misstänkt misshandel på fest resulterade i bruten näsa, och misstänkt ofredande i Hultafors.

Strax innan 01-tiden i natt kallades polisen till Viskafors där en misstänkt misshandel skett på en fest. En man i 60-årsåldern hade fått minst ett knytnävsslag i ansiktet och brutit näsan. Ambulans tillkallades till platsen och undersökte mannen men han följde inte med till sjukhuset.

Den misstänkte mannen är i 50-årsåldern och har plockats in på polisstationen för förhör.

Vid 23-tiden på fredagskvällen ringde en kvinna till polisen och berättade att hon kände sig ofredad och utsatt för olaga hot av en man i Hultafors. När polisen kom till platsen var mannen inte kvar där.

– Vi har en misstänkt person som vi inte har fått tag på än, säger stationsbefäl Sandra Fischer.

Sverige

En luftballong landade mitt i ett villaområde i Tallkrogen i södra Stockholm på fredagskvällen. På en videoinspelning syns ballongen stryka tätt över hustaken medan någon lustigkurre från marken hörs ropa till passagerarna och fråga om de vill ha kaffe.

Ballongen nuddade några träd på väg ned, men landningen gick ändå bra. Ballongen kunde ta mark på ett litet gräsparti mellan en telefonledning och en träddunge. Enligt räddningstjänsten ska ingen ha skadats fysiskt vid incidenten. (TT)

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till Hagsätra i södra Stockholm efter att en person öppnat ett utlandspaket i hemmet och fått pulver över sig som orsakat en allergisk reaktion. Larmet kom in strax efter klockan 22 på fredagen.

Paketet kom från USA och innehöll en docka av något slag, enligt polisen.

– Det ska vara någon antik docka, säger Carina Andersson, polisens presstalesperson, till TT.

– Man har fått rodnad och sveda på huden. Nu ska vi undersöka vad det är för typ av pulver, det är möjligt att det är något som ska vara där.

Räddningstjänsten skickade flera enheter till adressen, där en familj bor.

– Vi har kemenheter och avancerad indikering där tillsammans med en vakthavande brandingenjör, säger Emil Skoglund, ledningsoperatör på Storstockholms brandförsvar.

Polisen uppger att personen inte behöver föras till sjukhus utan får vård på plats.

Världen

Tiden är begränsad för att få ut de instängda fotbollspojkarna uppger räddningspersonal i Thailand.

Den 25-årige tränaren har skickat ut ett brev med dykarna där han ber de anhöriga om ursäkt. Han lovar också att han ska ta väl hand om barnen.

Pojkarna i åldrarna 11 till 16 år har varit instängda i det översvämmade grottsystemet i två veckor. Ett team av militärer, poliser och frivilliga arbetar dygnet runt för att få ut dem. (TT)

En av de misstänkta för terrordåden i Paris 2015 och i Bryssel 2016 – den svenske medborgaren Osama Krayem – kan ha kopplingar till ett av de mer ökända terrormorden i Syrien, då en jordansk pilot brändes till döds.

Krayem, som har syriskt ursprung, greps i Belgien 2016 och tros ha medverkat i attackerna i Paris, då 130 personer dödades, och i Bryssel, där 32 personer dödades. Terrorrörelsen IS har sagt sig ligga bakom dåden i de båda länderna.

Nu kopplar utredare honom till mordet på en jordansk pilot 2015.

– Vi har kunnat konstatera att han var där, säger en källa nära den belgiska utredningen till AFP.

Piloten togs till fånga av IS efter att hans plan störtat i Syrien under ett uppdrag i december 2014. Han "avrättades" i början av 2015. I en film som IS släppte får man se hur han bränns till döds. Jordanien svarade med fler flygräder samt med att avrätta två dödsdömda jihadister.

Enligt den belgiska tidningen La Derniere Heure har polisen identifierat Krayem som aktiv i dödandet av piloten. (TT)