Annons
Nyheter

Moderater vill sätta in militär i förorten

Militär borde sättas in i särskilt utsatta områden i Stockholms förorter. Det föreslår 20 moderata riksdagsledamöter i en motion som lämnades in till riksdagen den 4 oktober.
Brott • Publicerad 19 oktober 2017

– Det är statens ansvar att upprätthålla lagen, framförallt polisen. Men polisen har i dag inte den numerära förmågan att upprätthålla allmän ordning. Då faller ögonen snabbt på militären och försvaret, säger riksdagsledamoten Mikael Cederbratt, som är en av moderaterna bakom förslaget, till tidningen Botkyrka-Direkt.

Hallunda-Norsborg, Tensta, Rinkeby och Husby är förorterna som omfattas.

Annons

– En polisbuss en kväll i Norsborg skulle till exempel kunna bemannas av fyra-fem militärer under ledning av en polisinspektör, säger Cederbratt till tidningen.

Militärpolis och militärer med särskild FN-utbildning skulle lämpa sig, enligt moderaterna. De ska vara beväpnade med någon pistol eller revolver. Sverige ska förklara krig mot de kriminella gängen som är "cancersvulster" i vårt land, har Mikael Cederbratt uttryckt på sin blogg.

Moderaternas presstjänst vill i kontakt med TT poängtera att partiet inte står bakom motionen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons