Nyheter

Mobilproblem för Tele2 och Comviq

Samhälle (TT) Artikeln publicerades
Tele2 och Comviq har stora problem med sin mobiltelefoni. Arkivbild.
Foto: Hossein Salmanzadeh/TT
Tele2 och Comviq har stora problem med sin mobiltelefoni. Arkivbild.

Störningar i telefoninätet för Tele2 och Comviq drabbar flera kommuner. Trygghetslarm har slagits ut i flera kommuner och Region Västmanland har gått upp i stabsläge på grund av problemen.

Kunder i hela landet har under natten och morgonen rapporterat problem med mobiltelefoni med operatörerna Tele2 och Comviq. Användarna har haft dålig eller ingen täckning och varken samtal eller internet i mobilen har fungerat.

Enligt Joel Ibson, kommunikationsansvarig på Tele2 började problemen vid tretiden på natten, men nu ska felet vara lokaliserat.

-Våra åtgärder ger positiva resultat. I större delen av Sverige fungerar det nu som det ska, men det är fortfarande störningar i Göteborgsområdet, säger han.

Joel Ibson tipsar dem som upplever att de fortfarande har problem att prova att starta om sina telefoner för att låta dem koppla upp sig mot nätet på nytt.

-Man kan prova att starta om telefonen flera gånger om det fortfarande inte fungerar, säger han.

Störningarna ska ha gjort att samtal till SOS inte har nått fram, rapporterar Aftonbladet. Även flera trygghetslarm ska ha slutat fungera på grund av problemen, rapporterar Sveriges Radio.

Orsaken till de tekniska problemen ska vara planerade underhållsarbeten.

Som en följd hade Trafikverket under natten telefonproblem, men presskommunikatör Pär Aronsson uppger för TT att de tågproblem som rapporterats endast berörde Öresundsbron mellan klockan 04.15 och 04.45 och att trafiken rullar som vanligt.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.