Annons
Nyheter

Mobilproblem för Tele2 och Comviq

Störningar i telefoninätet för Tele2 och Comviq drabbar flera kommuner. Trygghetslarm har slagits ut i flera kommuner och Region Västmanland har gått upp i stabsläge på grund av problemen.
Samhälle (TT) • Publicerad 31 januari 2019
Tele2 och Comviq har stora problem med sin mobiltelefoni. Arkivbild.
Tele2 och Comviq har stora problem med sin mobiltelefoni. Arkivbild.Foto: Hossein Salmanzadeh/TT

Kunder i hela landet har under natten och morgonen rapporterat problem med mobiltelefoni med operatörerna Tele2 och Comviq. Användarna har haft dålig eller ingen täckning och varken samtal eller internet i mobilen har fungerat.

Enligt Joel Ibson, kommunikationsansvarig på Tele2 började problemen vid tretiden på natten, men nu ska felet vara lokaliserat.

Annons

-Våra åtgärder ger positiva resultat. I större delen av Sverige fungerar det nu som det ska, men det är fortfarande störningar i Göteborgsområdet, säger han.

Joel Ibson tipsar dem som upplever att de fortfarande har problem att prova att starta om sina telefoner för att låta dem koppla upp sig mot nätet på nytt.

-Man kan prova att starta om telefonen flera gånger om det fortfarande inte fungerar, säger han.

Störningarna ska ha gjort att samtal till SOS inte har nått fram, rapporterar Aftonbladet. Även flera trygghetslarm ska ha slutat fungera på grund av problemen, rapporterar Sveriges Radio.

Orsaken till de tekniska problemen ska vara planerade underhållsarbeten.

Som en följd hade Trafikverket under natten telefonproblem, men presskommunikatör Pär Aronsson uppger för TT att de tågproblem som rapporterats endast berörde Öresundsbron mellan klockan 04.15 och 04.45 och att trafiken rullar som vanligt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons