Annons
Nyheter

Misstänkt föremål i Västra Frölunda

Ett område i Västra Frölunda i Göteborg spärrades under natten till onsdagen av eftersom man hittat ett misstänkt farligt föremål i samband med en bilbrand.
Ett flerfamiljshus i närheten utrymdes.
Brott • Publicerad 12 december 2018

– Vi har en personbil som brinner, klockan 23.20 får vi larmet från räddningstjänsten. På plats iakttar både räddningstjänsten och patrullen ett misstänkt farligt föremål, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Nationella bombskyddet kallades till plasten och tog hand om föremålet. Polisen vill inte uttala sig om vad för slags föremål det handlar om.

Annons

Strax före klockan fyra på natten hävdes delar av avspärrningen och de boende som tidigare fått lämna sina lägenheter kunde återvända. Totalt ska cirka 110 personer ha evakuerats med bussar till en närliggande kyrka, uppger polisen.

Ett mindre område är nu avspärrat och polisens tekniker fortsätter att arbeta på platsen under morgonen. Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse.

TT
Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons