Nyheter

Misstänkt föremål i Västra Frölunda

Brott Artikeln publicerades

Ett område i Västra Frölunda i Göteborg spärrades under natten till onsdagen av eftersom man hittat ett misstänkt farligt föremål i samband med en bilbrand.

Ett flerfamiljshus i närheten utrymdes.

– Vi har en personbil som brinner, klockan 23.20 får vi larmet från räddningstjänsten. På plats iakttar både räddningstjänsten och patrullen ett misstänkt farligt föremål, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Nationella bombskyddet kallades till plasten och tog hand om föremålet. Polisen vill inte uttala sig om vad för slags föremål det handlar om.

Strax före klockan fyra på natten hävdes delar av avspärrningen och de boende som tidigare fått lämna sina lägenheter kunde återvända. Totalt ska cirka 110 personer ha evakuerats med bussar till en närliggande kyrka, uppger polisen.

Ett mindre område är nu avspärrat och polisens tekniker fortsätter att arbeta på platsen under morgonen. Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.