Annons
Nyheter

Tre bekräftat döda efter tågolycka i Washington

Minst tre personer har omkommit i tågolyckan i nordvästra USA. Olyckan inträffade på premiärdagen för tågsträckan.
USA • Publicerad 18 december 2017 • Uppdaterad 19 december 2017

Tre personer har bekräftats döda, enligt lokal polis. Dessutom har omkring 100 personer förts till sjukhus sedan tåget spårat ur på en järnvägsbro söder om Seattle.

– Det är många som är svårt skadade så vi vet inte mer innan vi får mer information från sjukhuset, säger Brooke Boya, talesperson för polisen i delstaten Washington.

Annons

Amerikanska medier har tidigare, med hänvisning till myndighetsuttalanden, rapporterat om minst sex döda.

Flera av tågets vagnar åkte ned på en tungt trafikerad motorväg, där fem bilar och två lastbilar träffades. Av tågets 14 vagnar spårade alla ur utom en.

– Det var en kaotisk plats, fylld med förvridna metalldelar, säger Ted Danek från den närliggande staden Dupont, som besökte platsen direkt efter olyckan.

Ombord på tåget fanns 77 passagerare och sju anställda. Vissa tog sig ut genom att slå sönder fönster, berättar passageraren Chris Karnes.

– Plötsligt kände vi hur det gungade till och vi hörde ett gnisslande, och det kändes som att vi for nedför en slänt. Sedan slängdes vi mot sätet framför, fönster krossades och vi stannade. Människor skrek, säger han till lokal-tv-stationen Kiro 7.

KB/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons