Nyheter

Medan du sov: Här är nattens händelser

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Väpnat rån på Norrby, man knivskuren i Ulricehamn och Trump frias av Muellerrapporten. Här är nattens nyheter –lokalt och i omvärlden.

Sjuhärad

En man rånades vid niotiden på söndagskvällen utanför en butik på Norrby i Borås. Två maskerade män ska där ha hotat mannen innan de försvann med hans värdesaker.

– Han berättar för oss att det kommit fram två personer, båda var maskerade vid tillfället. En av dem hade ett pistolliknande föremål och den andra en kniv. Det tilltvingar sig gods och springer sedan från platsen, säger Markus Johansson stationsbefäl vid polisen i Borås.

Polisen har inga misstänkta för brottet. Det är i nuläget oklart vad gärningsmännen fått med sig från platsen.

Räddningstjänst och ambulans larmades till Ulricehamn sent under söndagskvällen efter att det kommit in ett larm om en bussolycka.

Bussen ska dock inte ha varit i trafik vid olyckstillfället.

– Det fanns inga passagerare på bussen. Chauffören har glömt att dra i handbromsen när han parkerade så den åkte ner i diket. Föraren fördes till sjukhus för kontroll, säger Per Fägersten som är inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Polisen larmades till centrala Ulricehamn efter att en man i 35-årsåldern blivit knivskuren i en fastighet.

– När vi kommer fram till platsen så anträffar vi den skadade mannen. Han förs då med ambulans till sjukhus, säger Markus Johansson stationsbefäl vid polisen.

På platsen finns också tre män som pekas som gärningsmän. Samtliga kan gripas i vad som polisen beskriver som ett lugnt gripande.

– Samtliga inblandade är kvar på platsen när vi kommer dit. De grips och är numera även anhållna. Vi kommer att hålla ytterligare förhör med dem under måndagsförmiddagen.

Sverige

En person är gripen, misstänkt för mordförsök i Vårby, söder om Stockholm, uppger polisen för TT.

Polisen fick strax före klockan 02 larm om ett lägenhetsbråk och att någon avfyrat ett skott. Om skottet avlossats inne i lägenheten eller inte, är oklart, och polisen är vid 02.30 på plats för undersökning.

Ingen person ska ha skadats i händelsen.

En villa utanför Nyköping har totalförstörts i en brand natten till måndagen.

VIllaägaren upptäckte branden när han kom hem och larmade vid 01-tiden räddningstjänsten.

– Det är en fullt utvecklad brand i en mindre tvåplansvilla, säger Henry Linnsén vid räddningstjänsten till Södermanlands Nyheter , och uppger att de har varit på plats med ungefär 20 personer.

Räddningstjänsten låter huset brinna ned under kontroll och arbetet beräknas pågå hela natten.

– Det finns tyvärr ingenting att rädda. Just nu riktar vi in oss på att förhindra spridning till skog och mark, säger Henry Linnsén.

Ingen ska ha skadats i samband med branden.

Världen

Den amerikanske manusförfattaren och regissören Larry Cohen är död, skriver Hollywood reporter. Han blev 77 år gammal.

Cohen började karriären som manusförfattare för olika tv-serier under 1960-talet och debuterade som regissör med filmen "Bone" (1972).

Efter det följde de två blaxploitationfilmerna "Black Caesar" (1973) och "Hell up in Harlem" (1974) innan Cohen gick över till att främst jobba med skräckfilmer. Han ligger bland annat bakom den kultförklarade mördarbebis-rysaren "Det lever" från 1974 och skräckfilmen "Varulv på villovägar" från 1981.

Under slutet av sin karriär var han mest verksam som manusförfattare, bland annat till Colin Farrell-filmen "Phone booth" från 2002.

Israeliskt flyg attackerade Hamas-positioner på Gazaremsan på söndagen, bekräftar israelisk militär.

Enligt ett uttalande var attacken mot två observationsposter ett svar på att palestinier ska ha kastat ett antal explosiva föremål mot gränsstängslet mot Israel.

En israelisk stridsvagn ska också ha beskjutit en militärställning tillhörande Hamas som svar på att ballonger med explosiva föremål fastsatta skickats upp från Gaza.

Palestiniernas hälsodepartement uppger att en palestinier avlidit efter att ha skadats i sammandrabbningar med israeliska styrkor, och ytterligare en person ska ha skadats av beskjutningen av stridsvagnen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.