Städare av fel kön i Kaskads omklädningsrum blir politisk fråga

Mark 2008-02-28 | Uppdaterad 2008-05-22

Politikerna tar till sig den massiva kritiken mot städare av ”fel” kön i duschrummen på Kaskad.– Det är viktigt att alla trivs så vi får titta på det här igen, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Karin Jageby (v).

Många markbor tycker att det är obehagligt med manliga städare i kvinnornas dusch- och omklädningsrum och vice versa. Efter BT:s artikel i lördags har närmare 40 kommentarer kommit in på hemsidan. Över 1 000 personer har röstat för ett förbud mot personer av motsatt kön i utrymmena.
– Tidigare har jag bara fått ett fåtal påpekanden från personer som kontaktat mig, men det här gensvaret visar att frågan är viktig för markborna, säger Karin Jageby.

I dagsläget räcker inte personalen till för att garantera att städpersonalen alltid är av ”rätt” kön, enligt badchefen.
– Vi kan ju inte sparka folk för att de är av fel kön, så det är inget vi kan lösa från en dag till en annan, säger Karin Jageby.

Hon vill inte heller säga om hon är beredd att utöka bemanningen för att lösa pusslet.
– Jag tar upp det här i nämnden igen. Vi går ju in i en ny budgetprocess så det är aktuellt att lyfta frågan nu, säger hon.

Kultur- och fritidsnämnden diskuterade problemet i december efter en inlämnad synpunkt från en markbo. Då uppmanade politikerna badhuspersonalen att i möjligaste mån skicka in personer av ”rätt” kön i omklädningsutrymmena. Detta har dock varit badhusets policy i alla år.

Politikerna vill också att badchefen överväger att införa särskilda mans- och kvinnokvällar.
– Det är jag väldigt skeptisk till. I så fall får det vara särskilda tillfällen då vi har teman som vänder sig till män eller kvinnor, säger badchefen Kjell Svensson.Kommentarer

 • Badhuset Skall vara för alla

  Bra att frågan tas upp. Kaskad borde med rätt planering kunna lösa det så att personal av rätt kön städar i respektive omklädningsrum,det känns faktiskt lite knepigt att ha kvinnor springandes i omklädningsrummet och det borde också ur personalens synvinkel vara en arbetsmiljöfråga,man kan ju faktiskt bli anklagad och hotad för nåt som man inte själv rår på.
  Separata Herr respektive dam kvällar är väl bra men då får det vara efter ordinarie öppet tid för jag som har småbarn haft planerings problem med vuxen kvällarna på Kaskad.
  Och till sist byt ut gummiskrapan mot en ny med ett bättre skaft så blir man lite mer motiverad att själv dra ett par drag med den.


 • Löjligt!

  När Kaskad var nytt och de påföljabde åren var det oftast kvinnor som städade inne på männens avdelning. Av någon anledning kom de även in i bastun och skrapade av golvet när vi satt och bastade. Inte var det något stå hej i media för det. Nu när det är tvärtom blir det ett väldigt liv. Skärpning kvinnor!


 • 2008

  Man tror inte att det är 2008 när man hör negativa kommentarer om motsatt kön i dusch och omklädningsrum.


 • Fel...

  Självklart borde inte män få vara inne i damavdelningen och damer inne i herravdelningen. Kommer själv ihåg när jag var 14-15 år och en tjej i 25-års åldern var inne och städade vid duscharna. Kändes som att hon tittade lite ibland bara för att få se lite... Och det känns inte bra alls även om hon nu inte försökte. Man måste kunna få vara säker på att motsatta könet inte kollar in en när man duschar...


 • Att skapa ett problem

  Jag upplever det som mycket märkligt att ledningen för badhuset känner sig nödgade till att sexualisera personalens närvaro i dess lokaler. Vi lever redan nu i ett samhälle som till stora delar är styrda av könsnormer som vore de posttraumatiska symptom sprungna ur medeltida asketiska ideal. Herr- och damkvällar? Varför? Om ledningen vill skapa en könssegregation, kommer det verkligen att stanna vid just detta? Eller bör de även ta hänsyn till sexuell läggning och hur skulle den uppdelningen i så fall se ut? Det är oförskämt att tvinga in våra barn i ett så tydligt könssegregerat system, kalla det heteronormativt om ni vill nyttja sådan terminologi. Bör kanske pojkar vara åtskilda från männen dessutom. Det vore ju bekvämare. För att inte tala mammor på flickavdelningen. På Stadsparksbadet i Borås har jag, när jag badat tillsammans med min son, mött vuxna kvinnor (förvisso fullt påklädda) på pojkavdelningen. Är månde det mer accepterat; att kvinnor äntrar pojkavdelningen. Jag undrar.


 • Jisses

  Tycker debatten är löjlig. När en badvärd går in i motsatta könets omklädningdrum är det nog som när en mekaniker öppnar motorhuven på en bil.. Han/hon har sett sådant förut och bryr sig nog inte nämnvärt om hur många som är inne i duchen.


 • Nej till män på damavdelningen

  Skulle en man komma in i damrummet så skulle jag ALDRIG mer återvända dit!
  Orsaken är att alltförmånga män är "sexfixerade" och går ej att lita på, kan ha en liten kamera och smygfilma mm.
  Frågan är självklar: manlig städare hos män och kvinnlig i damrummet!!


 • Lika kön i lika rum

  Debatten är inte alls löjlig utan helt relevant. Inte alla människor i Sverige eller i resten av världen heller känner sig bekväma att ha någon från ett annat kön i samma rum när man är naken. Det är JAG som betalar för att vara i badhuset och därför vill JAG bestämma vem som skall se mig när jag står i duschen eller i omklädningsrummet!

  Som tur var, har jag bara stött på kvinnliga städare i damomklädningsrummet på alla de badhus jag har varit på. Jag skulle känna mig väldigt olustig och mycket illa till mods om en man skulle komma in när jag bytte om eller duschade och skulle definitivt hålla handduken omkring mig tills han hade lämnat rummet. Jag vill helt enkelt inte att någon man skall se mig naken i badhuset. Det spelar ingen roll hur många nakna kvinnor han har sett.


 • Männen står för 98% av alla sexualbrott i Sverige

  Jag förstår på debatten att männen har lättare att acceptera att en kvinnlig anställd jobbar på männens sida.
  Men det finns en väsentlig skillnad på problematiken, då det är männen som står för 98% av alla sexualbrott i Sverige.
  Ni måste också komma ihåg att det är dem som känner det som en kränkning som drabbas och inte vi andra ...... SOLIDARITET!!

  Någon sade: "Det är oförskämt att tvinga in våra barn i ett så tydligt könssegregerat system"
  I det bästa av samhällen stämmer detta...... men da samhället inte är sexneutralt är detta utopi...... badhuset ska inte användas for någons sexualpolitik!!!

  Till sist ??Det hade varit intressant at höra varför man inte anammar detta system i Borås med omnejd ???


 • Män står för 98% av sexualbrotten i Sverige!

  Jag förstår på debatten att männen har lättare att acceptera att en kvinnlig anställd jobbar på männens sida.
  Men det finns en väsentlig skillnad på problematiken, då det är männen som står för 98% av alla sexualbrott i Sverige.
  Ni måste också komma ihåg att det är dem som känner det som en kränkning som drabbas och inte vi andra ...... SOLIDARITET!!!
  Någon sade: "Det är oförskämt att tvinga in våra barn i ett så tydligt könssegregerat system"
  I det bästa av samhällen stämmer detta...... men da samhället inte är sexneutralt är detta utopi...... badhuset ska inte användas for någons sexualpolitik!!!
  Till sist ??. Det hade varit intressant at höra varför man inte anammar detta system i Borås med omnejd ???


 • Homo

  Man får hoppas att den kvinnliga städaren inne hos kvinnornas omklädningsrum inte är homosexuell (och vice versa ) i så fall... :P


 • Till "Kvinnlig badande (40 år)"

  Så om du inte vill att Maja-lisa (påhittat) inte ska se dig, ska vakterna (självklart bara sådana du tillåtit) fösa ut henne rätt och slätt?


 • Nej tack till städare i motsatta könet

  Jagskulle absolut inte vilja att det kom in någon kille i mitt dusch rum, det är faktiskt kränkande, då får det väl vänta med städningen tilll badhuset stänger om det ska vara så svårt att fixa... dåligt


 • vilken diskussion!

  Det är väl snart dax att lyfta problematiken in i vården oxå, hur många män har inte mindervärdeskomplex å blivit tvättade på sjukhus? Jag jobbar inom vården, man som jag e har jag ibland blivit nekad att hjälpa kvinnor med hygienen men alla män på sjukhuset får acceptera att bli hjälpta av en kvinna. Å jag lovar, det e inte spännande med ett kön, sett MÅNGA nu.


 • Visa hänsyn och förstånd

  Denna debatt är knappast värdig att debattera om.Så klart att männen ska uteslutas inne hos damernas och självklart så ska damerna uteslutas inne ibland herrarna
  Vi borde tänka och förstå att detta är det säkraste och tryggaste.
  Förtydligande,,,,,Kvinnlig städpersonal bland kvinnorna, och manlig städpersonal bland männen.Enkelt eller hur.
  Tack för att ni förstår problematiken som inte ens behövde finnas på Kaskad,Snälla,ändra er...


 • Kaskad

  Jag har också slutat bada på Kaskad, för att det oftast är ofräscht,man borde ha kvinnor hos kvinnor och vise versa, men det är bara kaskad som inte klarar det, äker hellre till andra badhus trots att man betalar till kaskad.Missnöjd badare


 • Lägg ner

  Sluta vara så pryda!


 • Till Hanne

  Nej, det är inte bara Kaskad som inte klarar detta. Det är tämligen vanligt att kvinnor städar männens duschrum (utan att någon bryr sig). Tvärtom kanske är ovanligare.


 • vad spelar det förroll?

  Det spelar väl ändå ingen roll, personalen är där för att jobba,jag tror inte att de står och stirrar på när badgästerna duschar! Ni som är emot detta vad säger ni om att våra äldre i samhället oftast tvingas bli duschade,tvättade,påklädda av personal av motsatt kön..tom intimhygien sköts av personal av motsatt kön.Borde inte DET väcka större debatt i sådana fall???


 • Vad är fel?

  Min sambo (som är kvinna) arbetar hos polisen och städar både de manliga och kvinnliga polisernas duschutrymmen. Och där protesterar man inte. Men så snabbt en man befinner sig där kvinnorna ska vara så är det sexistiskt men är det en kvinna där män ska vara så är det ett pitoreskt inslag. Dubbelmoral.


 • väx upp

  men kom igen nu, det kan ju inte vara ett så stort problem, tror inte att den som ska städa bara springer in och försöker tjuvkika utan knackar o.s.v. varför skulle män vara så mycket mer benägna att kolla än kvinnor? tänk efter lite nu är det viktigast att han ett badhus som är rent och fint, lr är det viktigare med vilket kön som städar vilket rum och bara är öppet var tredje dag? fundera med skallen och inse att det inte är ekonomiskt genomförbart att anställa så det alltid finns en av varje kön 24-7! var glad för att vi har ett bad och passar det inte duscha hemma då! om 98% lr så kan leva med det så ska väl inte det anpassas för dom 2%............


 • OK??

  När jag duschar är alla välkomna att städa män som kvinnor.
  Jag är gift säkert dem också. Jag vill bada, de skall städa så var är problemet. Kommer dem att se mitt kön så varsågod. En bra sak vore ändå att ha skynke eller glas/plast som gör att man kan duscha i fred, det är heller inte så kul när 30 pers springer runt fram och tillbaka att duscha. Annars kanske man kan städa själv lite spola v duschen, golvet m.m, vad vet jag


 • Knacka först..

  Den gången det kom in en manlig städare när jag stog i omklädningsrummet så knacka han på först och förvana att han skulle komma, så om man ville kunde man ta en handduk runt sig medans han snabbt och enkelt städa! Sedan kan jag förstå att man reagerar för som sagt vi har inte alla samma religion och är man tonåringen och det kommer in en kille på 20-24 år så är det kanske inte så välkommet. Men varför göra en tupp av en fjäder, de ut för ju bara sitt jobb! Och som Kaskads antällda själv sa: att de har nog mera ont av det än vad vi andra har!!


 • manligt/kvinligt

  Om det inte spelar någon roll, varför har vi uppdelade omklädningsrum?
  Själv är jag av den uppfattningen att damernas omklädningsrum är till för damer och herrarnas till för herrar, både vad gäller personal som gäster.


 • mmm

  Ja varför inte vara nakna hela tiden om man inte stör sig vid att folk ser en naken? fan ska man med badbyxor till? alla kan bada näck kanske...


 • Bara

  Faktumet att debatt väckts, är ett incitament för att se över rutinerna. Tonåringar, äldre, avvikande/extrema, kort sagt alla skall kunna känna sig bekväma i situationen.
  Har själv inga problem med frågan, men är vidsynt nog att inse det individuella motståndet. Det bör respekteras.
  Om det så bara är ett fåtal.
  Man kan inte döma andra efter sin egen inställning.


 • olika omklädningsrum

  Om det inte spelar någon roll med damer och herrar, varför finns det olika omklädningsrum överhuvudtaget????
  Självklart ska det inte finnas damer i herrarnas omklädningsrum och tvärtom!


 • Ht potatis

  Speciellt efter den senaste tidens debat om att många inte vågar duscha av sig nakna innan de hoppar i vattnet, är det viktigt att besökarna känner sig bekväma i omklädningsrummet. Tänk bara på hur många som av tex sin religion inte vågar besöka badhuset då det finns män i omklädningsrummet. Det är oerhört själviskt att bara tänka på sig själv som "fri och öppen" och inte tänka på hur andra kan ha det...


 • oanständigt

  Är det ingen som tänker att små barn (flikor och pojkar) och tonårsflikor och pojkar kan ta skada!


 • Fullt hus

  Äfter detta skall väl varenda käring i Mark dit och bada!


 • Obegripligt

  Det är obegripligt att man för en sån här diskussion överhuvudtaget. Varför denna panikartade skräck för vanliga människors kroppar ? Vilka signaler sänder man till ex.vis till barn/ungdomar när man som vi ser det förfular vanlig nakenhet med sån här diskussion ? Nej, ta en debatt om det sjuka våldet istället, våldet i dataspel,TV, film. Där är det tyst! Nakenhet har ALDRIG skadat någon. Man tror att man befinner sig 100 år tillbaka i tiden......


 • Jämnlikhet

  Förstår inte varför ni gnäller flickor.
  Ni har ju kämpat för jämnliket mellan könen länge nu.


 • Vad är bäst?

  1)En homo som städer tjejernas/damernas!
  2)En lesbisk som städar killarnas/männen!

  Problem alla som städar är inte homosexuella.
  En och annan pedofil kan fortsätta att njuta av sin sjukdom!
  En som varken bryr sig eller har anledning till att spana, en som bara vill göra sitt jobb, för att tjäna ihop för födan.
  Eller kanske en blind, som också är döv!

  Bästa alternativet vore väl ändå att det städas efter stängningsdags, med undantag då för ev mer ohumanitära föroreningar.

  Eller ska en pensionär städa med pensionär en yngling med ynglingar en medelåldersmed medelålders o.s.v.

  Bästa tipset! STÄDA EFTER STÄNGNINGSDAGS!


 • Måste städas under dagen

  Jag kan oxå tycka att det inte ska vara manliga inne på damernas och visse värse, men tänk på hur smutsigt det kommer att vara inne i omklädningsrummen om inte personalen går in och städar med jämna mellan rum, utan det bara städas på kvällarna. Jag vet att det städas både på morgonen och på kvällarna oxå men när det är full ström med badande gäster under hela dagen så måste det ju även städas på dagen. Hur skulle det annars se ut????? För j*vligt, och då kommer det inte komma några badande pga att det är smutsigt istället! Ska Kaskads personal i stället låta gästerna städa dag tid? Lycka till Kaskad att få det att funka så bra som möjligt utan att manliga går in på damerna och visse värse!!


 • Respekt, tolerans, vidsynthet

  Jag är förvånad över en del hätska eller förlöjligande inlägg för det passar inte till den syn jag har på vårt svenska samhälle. Nog måste det vara så att alla ni som inte har något problem, som inte känner er kränkta, har massor av empati och förståelse till dem som av olika orsaker inte känner likadant? STILLAMAN och alla ni andra 65% med vidsynthet...Tack för att ni finns!


 • Lösningen på "problemet"

  Enkel lösning vore att helt enkelt sätta upp "frostat" glas runt varje dusch. Sällan, eller aldrig, visar man sig naken utanför duschen vilket innbär att ingen kommer se dig i detta generande läge. Dessutom bör Kaskad kunna fixa det med deras rövarpriser. Detta tycker jag borde diskuteras istället, förstår inte att folk går för att bada några gånger i veckan när man blir ruinerad..


 • se ett steg längre....!?

  Ibland får man också tänka ett steg längre än bara "en man ser en kvinna naken" för visst, jag antar att badvakten inte ser något annat än vad han inte redan har sett förr men tycker man måste tänka sig in i olika situationer. Vad händer om en 14årig tjej "måste" visa sig naken inför sin bästa kompis pappa? Eller du kanske jobbar i kassan på ica och helt plötsligt ser du en tankebubbla ovanför badvakten som ska betala "?ja hon hade häng lökar". Det finns hundratals andra situationerman skulle kunna rada upp. Hur fria många här ändå beskriver sig vara så är nakenhet ändå ganska pinsamt och framförallt väldigt personligt.
  Gymmet där jag tränar har gemensam bastu MEN nedsäckt och handdukskrav för att alla ska känna sig bekväma, både dom fria och dom lite "pryda" människorna. Dom har det för att dom har inte råd att förlora kunder utan tänker på allas behov. Synd att kaskad inte kan ha samma tankesätt, för i slutändan hur man än vrider och vänder på det så finns det folk som har ont av att visa sig nakna inför det andra könet.

  ps. Till och med Adam och Eva verkade ha något gammalt löv som skyddade de privata delarna =) ds


 • Det har gått för långt

  Jag förstår inte på detta. Jag va och badade igår då vad det ingen som klagade utan då vad det många som ville att det skulle komma in en manlig personal för dom tycker det inte spelar någon roll.
  Alla pratar om att det är pinsamt med naket, så istället ska vänta med att städa på kvällen. Men tänk efter lite nu. Hur smutsigt kommer det inte bli då på en hel dag.
  Sen om att män inte ska se tjejer/kvinnor/barn nakna för sexmissbrukare och pedofiler skull. Då kanske inte pappor ska ta med sig sina döttrar in på herr avdelningen heller. Där är det ju verkligen risk för att råka ut efter detta.
  Jag tror inte dom som jobbar på badhus bryr sig hur andra ser ut under sina kläder mer än vad andra gör. Finns vissa som tycker det finns viktigare saker att bry sig om ex våld i skolor i samhället mm.
  Kvinnor vill ha jämlighet. Det blev klart med för ett tag sedan att kvinnor ska få gå toppless i badhus. Men dom tycker det är pinsamt att visa sig naken när dom duschar och speciellt om man har hängbröst.
  Det stod ju även att det har varit så i 15 år tror jag. Då har ingen brytt sig, och dom gör det ju bara om det inte finns någon annan kvinnlig personal. Men i Jönköping badet har det varit så i MÅNGA år men där hör man inget.
  Släpp detta nu och ha kul istället. Va inte så fixerad på detta nu det är inget farligt


 • blåljus

  dom kan köpa in blåljus och sirener och ha en aktiveringsknapp utanför omklädningsrummen sen är det bara för städaren att trycka på knappen innan han/hon går in så alla pryda kan kasta sig undan och gömma sig denna lösning är billig och effektiv på köpet får vi att man redan i låg ålder får lära sig att när man ser blåljus ska man gömma sig om man är rädd :-D


 • OMG

  Pinsamt tjejer. Släng in en brud och städa i herrarnas, kommer uppskattas.. ;D


 • Städning!

  Detta kan väl ändå inte vara sant, det är aldrig någon som städar vare sig i dusch omklädningsrum eller någon annanstans på kaskad. Vi skulle inte ens vilja ha vår häst i ett utrymme som är så smutsigt!


 • ALLVARLIGT TALAT???!!!!

  vad är det här för meningslös debatt?
  om personen som städar är HBT då?
  jag röstar för gemensamma duschutrymmen så kan vi alla njuta av att beskåda nakna kroppar av alla de kön/läggningar som finns! • Din frigjordhet är din frigjordhet, inte min!

  Den här debatten är jätteviktig. Hela samhället präglas av att du inte får vara politisk inkorrekt. Vi har lärt oss att inte ventilera våra åsikter när det gäller invandrarpolitik, HBT-politik, Genuspolitik eller moralfrågor. Har du en annan åsikt än de högljudda vänsterliberala (otäck kombination) som bla dominerar press och media så har du satt din sista potatis i det offentliga ljuset.
  Frågan är inte om det är farligt om någon man eller kvinna ser dig naken, utan din rätt till att slippa det om du så önskar. Pryd?! det är väl min ensak inte din! Kan en lärare anses ha kränkt en elev genom att be denne vara tyst, då kan jag väl kräva att slippa bli kränkt på badhuset, eller värderas integritet efter politiska normer. Och du Herr/Fru k "Allvarligt talat???!!!! - "... meningslös debatt" Hur motsägelsefullt är inte det. Skall vi inte ha gruppsex också?!


 • Storm i ett vattenglas

  Hur kan man bli upprörd av att städare kommer in i omklädningsrummet oavsett kön? Har varit mycket på badhus och där är ofta kvinnliga städare inne. Det känns helt naturligt, de får titta på mig om de vill. Brukar inte vända mig bort heller.
  Har blivit noggrannt undersökt mellan benen av kvinnlig husläkare och av kvinnlig urolog. Skulle man vägra detta? I så fall måste man vara sjukligt blyg.
  Men det är klart, är man kvinna och kanske orolig för övergrepp (det är ju oftast män som utför dessa) kan jag förstå att man tycker det är obekvämt. Man får se till att ha handduk med att skyla sig med!huvudnyheter just nu

Mark vände och tog viktig seger

Sport [Uppdaterad i går 16:19]

Live-published photos and videos via Shootitlive


I halvtid låg Mark under med fyra poäng hemma mot Visby Ladies. Det kunde ha varit betydligt större siffror. Gästerna sprang ifrån till 19–36 ett par minuter in i den andra perioden.
Men Mark kunde svara – rejält. Tillslut skrevs resultatsiffrorna till 81-75. Jasmine Thomas slutade på 24 poäng och blev stor matchhjälte.Kalendern

Vad händer i Sjuhärad?

Kalendern är sjuhäradsbornas anslagstavla på bt.se. Här kan kan du läsa om eller lägga in aktuella arrangemang.
Obs! Kalendern är till för föreningar och icke-kommersiella arrangemang.

Blogg

BT:s bildblogg

Kräftfiske på ett Skagerrak i uppror, kommunikation på Hans Flysjös sätt, bryggeriplaner för Simonsland. Här ser du BT:s bästa bilder!

Senaste nytt från Sjuhärad

Tv-guiden

Vad är på tv just nu?

Mest läst på bt.se


Borås

TV: Butiken avspärrad efter pistolrånet i stan

Vid 20.30-tiden, cirka en timme efter pistolrånet, var det lugnt vid platsen.

 

Kalendern

Vad händer i Sjuhärad?

Kalendern är sjuhäradsbornas anslagstavla på bt.se. Här kan kan du läsa om eller lägga in aktuella arrangemang.
Obs! Kalendern är till för föreningar och icke-kommersiella arrangemang.

Stefan Eklund, chefredaktör

Om den svenska bristen på statsmannaskap:

"Så nä, jag svarade min finlandssvenske kollega nekande. Jag ser inga statsmannatalanger i svensk politik för närvarande. Inga alls. Ingenstans."

Lena Kvist, kulturchef

Om årets Augustpris:

"Grattis till Augustpriset, Kristina Sandberg! Det är välförtjänt."

Lars Näslund, politisk redaktör

Om att Borås politiker måste sätta sig ner och prata:

"Men kanske är det så att drygt tre månaders pajkastande var nödvändiga för att komma till julbo... förlåt, förhandlingsbordet."

Jan Hansson, sportkrönikör

Om pengar i sportvärlden:

"I de stora fotbollscuperna badar klubbarna i (tv-)pengar. I andra sporter kan det kosta mycket att delta."

Nyheter

Webb-tv

På bt.se/webbtv hittar du inslag om nyheter, sport, nöje och mycket mer.

Blogg

Här är BT:s bloggare

En ledarredaktion, en elfsborgare, en basketjunkie, två joggare som utmanar varandra, en näringslivsredaktör, BT:s fotografer och en designguru...
Välkommen till BT:s värld av bloggare!

Nyheter

Gilla bt.se på Facebook

Du vet väl om att du kan följa stora delar av vårt nyhetsflöde från Sjuhärad, Sverige och världen direkt på Facebook? Gör som 5 900 andra och klicka på "Gilla"-knappen nedan!


Läsvärt

Föreningsguiden

Föreningsguiden är den nya tjänsten som ersätter Inför. Tjänsten är för föreningar i Mark och Kind, som gör det möjligt för föreningslivet att uppdatera och informera medlemmar och allmänheten om vad som händer.

Nyheter

Följ BT på Twitter