Annons
Nyheter

Dödssiffran stiger efter brand i Bangladesh

Dödssiffran efter en brand i den bangladeshiska huvudstaden Dhaka fortsätter att stiga. Minst 70 döda har hittills hittats, uppger lokala myndigheter.
Bangladesh (TT-AFP) • Publicerad 21 februari 2019
Branden bröt ut i en tätbefolkad del av Dhaka.
Branden bröt ut i en tätbefolkad del av Dhaka.Foto: AP/TT

Branden bröt ut i ett fyravåningshus i Dhakas äldre delar på onsdagskvällen. I huset fanns även ett kemiskt lager.

– Än så länge har vi hittat 70 döda. Det antalet kan öka ytterligare eftersom vi forsätter att leta, säger Julfikar Rahman från brandkåren.

Annons

Man tror att branden kan ha startat i en gasbehållare och sedan spridit sig i väldig fart genom byggnaden där brandfarliga ämnen förvarades. Den fortsatte sedan vidare till omgivande hus, som också delivs användes som lager för brandfarliga ämnen.

Enligt brandkåren bröt branden ut i ett område av staden med väldigt trånga gator som blockerades så att människor inte kunde fly lågorna.

Ett av de brandhärjade husen.
Ett av de brandhärjade husen.Foto: AP/TT

Branden startade vid 22.40 på onsdagskvällen lokal tid (klockan 17.40 svensk tid). Över 200 brandbekämpare har deltagit i släckningsarbetet. Brandmännen hade problem med vattentillgång och fick dra extraledningar från en närliggande moské.

Enligt polisen är tiotals människor skadade och förda till sjukhus.

I en liknande brand i Dhaka 2010 omkom 120 personer. Efter den branden tog myndigheterna i Dhaka krafttag mot kemiska lager inne i tätt befolkade delar av staden, men den insatsen har under senare år avbrutits.

Onsdagens brand kommer sannolikt att väcka debatten om slapp hantering av byggsäkerhetsbestämmelser i Bangladesh, där olyckor dödar hundratals varje år.

Foto: TT
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons