Nyheter

GÖTEBORG: Hotfull man sköts av polis – livshotande skadad

Brott Artikeln publicerades

En man i 20-årsåldern sköts av polis utanför Göteborg efter att ha gått till attack med ett vasst föremål mot ambulanspersonal. Han vårdas på sjukhus med livshotande skador.

– Ambulanspersonal var först på plats och mannen gick till attack mot dem. Han hade någon form av kniv eller metallföremål som han slog eller skar med, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Det var klockan 15.22 på tisdagen som polisen larmades till Surte i Ale kommun om en man som mådde psykiskt dåligt. Ambulanspersonalen blev angripen av mannen. De slog i sin tur larm till polisen, och när patrullen kom dit var situationen fortsatt hotfull. Polispatrullen avlossade minst ett skott mot mannen, uppger polisen. En granne uppger för GT att det lät som flera skott.

Mannen träffades och är nu förd till Sahlgrenska sjukhuset.

– Det verkar som det har skett på utsidan av en bostad. Det är avspärrat där nu och vi ska göra en teknisk undersökning. Ett föremål är taget i beslag, säger Peter Adlersson.

En av de ambulansanställda fick en skada i huvudet och blödde ganska kraftigt, och den andre har fått lindriga skador av glassplitter.

Polisen har inlett en utredning om våld mot tjänsteman, och polisens agerande kommer att utredas av Särskilda åklagarkammaren.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.