Annons
Nyheter

GÖTEBORG: Hotfull man sköts av polis – livshotande skadad

En man i 20-årsåldern sköts av polis utanför Göteborg efter att ha gått till attack med ett vasst föremål mot ambulanspersonal. Han vårdas på sjukhus med livshotande skador.
Brott • Publicerad 19 mars 2019

– Ambulanspersonal var först på plats och mannen gick till attack mot dem. Han hade någon form av kniv eller metallföremål som han slog eller skar med, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Det var klockan 15.22 på tisdagen som polisen larmades till Surte i Ale kommun om en man som mådde psykiskt dåligt. Ambulanspersonalen blev angripen av mannen. De slog i sin tur larm till polisen, och när patrullen kom dit var situationen fortsatt hotfull. Polispatrullen avlossade minst ett skott mot mannen, uppger polisen. En granne uppger för GT att det lät som flera skott.

Annons

Mannen träffades och är nu förd till Sahlgrenska sjukhuset.

– Det verkar som det har skett på utsidan av en bostad. Det är avspärrat där nu och vi ska göra en teknisk undersökning. Ett föremål är taget i beslag, säger Peter Adlersson.

En av de ambulansanställda fick en skada i huvudet och blödde ganska kraftigt, och den andre har fått lindriga skador av glassplitter.

Polisen har inlett en utredning om våld mot tjänsteman, och polisens agerande kommer att utredas av Särskilda åklagarkammaren.

Kristoffer Elisson SnyggSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons