Annons
Nyheter

Man skadad i explosion på gård

En man vårdas för splitterskador efter att ett föremål han hittat i en byrå exploderat i hans hand.
Nyheter • Publicerad 27 juni 2012

Händelsen inträffade på en gård i Falköpingstrakten på onsdagseftermiddagen.

Mannen och hans hustru skulle rensa upp på tomten på sin nyinköpta gård och bar ut en byrå till en bil med släp. I en av byrålådorna hittades två föremål som senare visade sig vara slagtändare med apterade sprängkapslar.

Annons

När mannen höll i en av slagtändarna detonerade sprängkapseln i hans vänstra hand. Den andra låg i bilens bagageutrymme, men det är oklart hur och när den hamnat där.

– Det finns ingen brottsmisstanke mot det här paret. Nu får vi de närmaste dagarna kika på tidigare ägare av gården, säger Björ Blixter, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.

Enligt polisen fick mannen splitterskador i magen, på en arm och vänster hand. Han fördes i ambulanshelikopter till Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg. Hans tillstånd är enligt presstjänsten på sjukhuset stabilt och skadorna är inte livshotande. Hustrun undkom skador.

Slagtändare räknas som militärt material. Polisens preliminära brottsrubricering är brott mot lagen om hantering av explosiva varor.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons