Annons
Nyheter

Man på äldreboende täckt av smuts

En man som bodde på ett kommunalt äldreboende i Umeå var täckt av smuts när han sökte vård vid Norrlands universitetssjukhus.
Äldreomsorg • Publicerad 22 februari 2018
Norrlands universitetssjukhus i Umeå slog larm sedan en man som kommit in för vård var smutsig. Mannen bodde på ett äldreboende i kommunen. Arkivbild.
Norrlands universitetssjukhus i Umeå slog larm sedan en man som kommit in för vård var smutsig. Mannen bodde på ett äldreboende i kommunen. Arkivbild.Foto: Annakarin Drugge

Sjukhuset slog larm, rapporterar SR P4 Västerbotten.

– Det är en väldigt allvarlig avvikelse. Vi har sedan tidigare uppmärksammat avvikelser och har haft åtgärder insatta, men inte just kring det här området, säger Malin Sundbom, verksamhetschef för kommunens vård- och omsorgsboenden, till SR.

Annons

Mannen hade bruna ränder av smuts i hudvecken på kroppen. Nu ska en utredning ske för att ta reda på vad som gått fel.

– Patientsäkerhetssamordnaren kommer att göra en utredning för att försöka påvisa hur det här kunde hända trots att vi har rutiner och arbetssätt som ska säkra att sådant här inte ska ske, säger Malin Sundbom på Umeå kommun till SR.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons