Nyheter

Man död efter olycka på Gelleråsen

Sverige Artikeln publicerades
Foto: Stina Stjernkvist/TT

En dödsolycka har inträffat på Gelleråsens motorbana i Karlskoga där STCC-tävlingar avgörs i helgen.

– Det är en man född 1943 som blivit påkörd, säger Stefan Wickberg, presstalesperson vid polisen.

Det var i samband med kvalet till supportklassen Swedish GT, där prins Carl Philip är en av förarna, som olyckan inträffade. Prinsen var dock inte inblandad i olyckan.

Enligt STCC körde en av bilarna i kvalet av banan och träffade funktionären som avled på plats.

”Alla våra tankar går till den avlidnes anhöriga. Olyckan är under utredning och så fort vi har mer information kommer den att delges”, säger tävlingsledaren Börje Blomén till STCC:s webbplats.

Tävlingsledaren har efter olyckan haft möten med såväl team som funktionärer. Beslut att fortsätta tävlingarna har tagits, bland annat efter önskemål från funktionärerna. Dock kommer tävlingsklassen där olyckan inträffade plus ytterligare någon supportklass att utgå.

Polisen larmades om olyckan strax före klockan 12 på lördagen. Händelsen klassas som en arbetsplatsolycka. En förundersökning om arbetsmiljöbrott har inletts efter beslut av jouråklagare vid riksenheten för miljö och arbetsmiljömål i Stockholm.

Polisen bearbetar ett stort antal vittnesuppgifter.

– Det finns olika uppgifter och det är för tidigt att ge en bild. Det är också naturligtvis chockartat att se en sådan här olycka. Vi får ta det bit för bit, säger Stefan Wickberg.