Annons
Nyheter

Här är Sveriges VM-grupp: ”Helt okej”

Regerande världsmästarna Tyskland väntar för Sverige i fotbolls-VM.
Övriga lag i gruppen är Mexiko och Sydkorea.
– En helt okej grupp, säger lagkapten Andreas Granqvist till SVT efter lottningen.
FOTBOLL • Publicerad 1 december 2017
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Sverige ställs mot regerande världsmästaren Tyskland, Mexiko och Sydkorea när fotbolls-VM spelas i Ryssland i sommar.

En lottning som varken får anses som en dröm eller mardröm på pappret.

Annons

– Det är en helt okej grupp. Tyskland är väl favoriter så vi får kriga med de två andra lagen, säger lagkaptenen Andreas Granqvist till SVT,

Senast ett svenskt herrlandslag spelade VM var 2006, när man åkte ut i åttondelsfinal mot just Tyskland, då värdnation.

Många år har gått sedan dess, men likväl är tyskarna fortsatt ett svårt motstånd.

– De är skickliga. De ställde upp med mer eller mindre ett B-lag i Confederations Cup och vann ändå. Det blir ett rejält test för oss. Men vi har inställningen att vi ska ta oss vidare från gruppen, säger Granqvist.

Sverige inleder gruppspelet mot Sydkorea den 18 juni klockan 15, lokal tid, i Nizjnij Novgorod. Sedan väntar Tyskland och Mexiko.

– Mexiko kändes bra i Confederations. Jag tror att de kan passa oss bra. Sydkorea kan jag ingenting om. Men det blir en rolig utmaning, säger Granqvist.

Sverige kunde ha fått en, på pappret, ännu gynnsammare lottning. När de sista lagen i pott tre skulle dras var Sverige en av tre bollar kvar. Om man inte skulle dras där skulle man i stället ha hamnat med Polen och Colombia från de två första seedningsgrupperna.

Brasilien och Spanien var två av lagen som nämndes som mardrömsmotståndare inför lottningen. Sverige slapp båda. Spanien stod det redan tidigt klart att man skulle slippa då de drogs mot Portugal, då fler än två europeiska lag inte fick lottas in i samma grupp. Detsamma med England och Belgien som lottades in tillsammans.

Värdnationen Ryssland möter Saudiarabien i VM:s öppningsmatch den 14 juni i Moskva.

KB/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons