Annons
Nyheter

Levenstad stor skräll i OS-truppen

Inte ett enda mästerskap, blott sex landskamper. Meritlistan imponerar inte – men nu ska Malin Levenstad, 23, spela olympisk fotboll.
Nyheter • Publicerad 27 juni 2012

Mittbacken var den stora skrällen när damlandslagets trupp presenterades inför OS i London.

Levenstad, till vardags i Malmö, har varit den där spelaren som fått följa med på landslagssamlingarna när andra har lämnat återbud.

Annons

Men nu är hon med "på riktigt".

Två starka inhopp i de senaste fotbollslandskamperna mot Skottland och USA övertygade förbundskapten Thomas Dennerby, som på onsdagskvällen valde att ta ut henne i det damlandslag som ska spela OS i London.

– Helt fantastiskt. Att mitt första mästerskap blir OS känns häftigt. Men jag tycker att jag spelat på en hög nivå det här året, inte haft någon riktig dipp. Jag kliver in i mästerskapet med gott självförtroende, sade Levenstad i SVT:s direktsändning.

Larssons frånvaro öppnade

Levenstad petar den betydligt mer rutinerade Stina Segerström, som i sin tur blev reserv i OS-truppen.

Örebrobacken Sara Larsson, har – förutom de fyra minuter korta inhoppet senast mot Jitex – inte spelat fotboll på över åtta månader. Hennes läkningsprocess efter den häloperation hon utförde i februari drog ut på tiden.

Därför lämnas hon utanför truppen – vilket även det öppnade för Levenstad.

– Hon är en brytsäker, snabb och energisk spelare. En målande beskrivning av henne, sade Dennerby om mästerskapsdebutanten till SVT.

Landström reserv i truppen

Truppen presenterades inför omkring 380 fotbollstjejer i Halmstad, där elitflicklägret äger rum. Bland reserverna som får följa med till London finns dessutom Jessica Landström (63 landskamper), Susanne Moberg (debutant) och målvakten Kristin Hammarström.

Fotbollen tjuvstartar olympiska spelen och Sverige, lottade mot världsmästarna Japan, Sydafrika och Kanada i gruppspelet, inleder turneringen den 25:e juli mot Sydafrika.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons