Nyheter

Förare misstänkt för drograttfylla efter omkörningsolycka på R40

Strängsered Artikeln publicerades
Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

Strax före klockan 06 på onsdagsmorgonen kom larm om en trafikolycka på riksväg 40 vid Strängsered i Ulricehamns kommun.

Bilföraren misstänks för drograttfylleri.

Polisen uppger att en lastbil och en personbil kolliderat på platsen. Räddningstjänst har skickats dit.

– Det har varit en person i varje fordon och de verkar oskadda, säger Björn Christoffersson, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Olyckan har skett i västlig riktning och mitträcket ska ha skadats. Hans Lippens, presstalesperson i region Väst, säger till GT att bilisten kört om lastbilen och då ska något inträffat som gör att bilen åker in i mitträcket.

En del av riksväg 40 har stängts av västerut, uppger polisen klockan 06.20.

– Det var totalstopp under en stund, men vi har öppnat upp nu även om det är lite begränsad framkomlighet fortfarande. Vi inväntar bärgare till personbilen, säger Björn Christoffersson klockan 06.35.

Bilen bärgades vid klockan 07.15. Lastbilen behövde inte bärgas.

Bilföraren togs med för kroppsbesiktning misstänkt för drograttfylleri.

Klockan 07.45 ska vägen vara öppen igen efter olyckan, rapporterar SR:s trafikredaktion.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.