Kvinna till sjukhus efter misstänkt mordbrand – greps

Ulricehamn Artikeln publicerades
En person fördes till sjukhus vid branden i Ulricehamn.
Foto: David Skarland
En person fördes till sjukhus vid branden i Ulricehamn.

På natten till tisdagen kom larm om en lägenhetsbrand i ett flerfamiljshus på Lindängsvägen i Ulricehamn. Ett boende som tillhör Migrationsverket.

Polisen utreder händelsen som misstänkt mordbrand och har gripit en kvinna.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 02.30. Räddningstjänsten ryckte ut till platsen där det brann i en lägenhet. Även polis och ambulans åkte dit.

– Det var rökutveckling ut i trapphuset, men vi gick in med rökdykare och släckte branden, säger Jan Kuusisto, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Räddningstjänsten använde bland annat ett korgfordon för att ta sig upp i lägenheten. En kvinna som påträffades i trapphuset fördes till sjukhus med ambulans.

– Oklart skadeläge. Lägenheten är utbränd, det har varit en kraftig brand, säger Kuusisto.

Polisen uppger att hon troligtvis fick rökskador. Man misstänker att kvinnan, som är född på 1970-talet, har anlagt branden och grep henne.

Brottsrubriceringen är mordbrand. Polisen har spärrat av vid huset och ska utreda brandorsaken.

Räddningstjänstpersonal från Ulricehamn och Vegby jobbade på platsen under natten. Inga andra personer än den gripna kvinnan ska ha skadats i samband med branden, enligt polisen.

Vid niotiden på tisdagsmorgonen har kvinnan fått lämna sjukhuset och befinner sig hos polisen i Borås. Hon ska höras under förmiddagen och då hoppas polisen få fram ytterligare uppgifter om branden.

Än så länge vet man inte om kvinnan själv bodde i lägenhetshuset. Polisen känner heller inte till något motiv.