Nyheter

Kvinna utsatt för våldtäktsförsök – överfölls vid port i centrum

Borås Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

En kvinna i 20-årsåldern ska ha ha blivit överfallen av en man i centrala Borås under natten till långfredagen.

– En svartklädd man dyker upp bakom målsägaren och pratar engelska. Han tar tag och håller för munnen på henne när hon ska gå in i entréporten. Sedan slänger han ner henne på marken, säger Joakim Danz, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Kvinnan hade mobilen framme och ska ha ropat i den att man skulle ringa polisen samt sagt var hon befann sig.

– Då sliter gärningsmannen mobilen ur näven, slänger den i marken och springer från platsen, säger Danz.

Polisen, som larmades klockan 03.48, sökte utan att hitta mannen. Brottsrubriceringarna är försök till våldtäkt samt skadegörelse.

Vid tiotiden på långfredagen är utredningsläget oförändrat.

– I nuläget har vi ingenting annat och vi har väl inga riktiga ledtrådar. Vi vet inte riktigt vad mannen var ute efter, säger Stefan Apelqvist, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Borås.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.