Nyheter

Kvinna döms – högg sambo i huvudet

Brott Artikeln publicerades
Flygbild över ett kvarter med bostadshus på Östermalm.
Foto: Bertil Ericson / TT
Flygbild över ett kvarter med bostadshus på Östermalm.

En kvinna i Stockholm döms till fängelse i åtta år för försök till mord och olaga hot, meddelar Stockholms tingsrätt.

Kvinnan, som är i 50-årsåldern, högg den 1 oktober sin sambo i huvudet med ett yxliknande föremål medan han sov. Rätten fann det uteslutet att "någon av gärningarna utförts under sömngång".

Händelsen inträffade i parets lägenhet på Östermalm. Den skadade mannen, också han i 50-årsåldern, tog sig själv med taxi till sjukhuset där han opererades akut, enligt Aftonbladet.

Kvinnan ska efter händelsen ha försökt dölja brottet genom att tvätta sängkläderna. Polisen spärrade av både parets lägenhet och tvättstugan efter händelsen.

Två dagar före mordförsöket hade kvinnan hotat mannen genom att rikta en kniv och sedan hugga med kniven mot honom, enligt tingsrätten.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.