Annons
Nyheter

Krossade ruta på buss – klättrade ut på motorvägen

En passagerare på en 100-buss från Göteborg till Borås krossade under natten en fönsterruta för att sedan klättra ut ur bussen.
Enligt uppgifter till Borås Tidning hoppade mannen ut mitt under färd.
Göteborg • Publicerad 22 oktober 2017
Foto: Privat

– Vi har upptagit en anmälan om skadegörelse och framkallande av fara för annan, men vi har motstridiga uppgifter om omständigheterna, säger Thomas Gorner, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Foto: Privat

Händelsen ska ha inträffat i närheten av Kallebäcksmotet på en buss som var på väg till Borås.

Annons

Enligt uppgifter till BT ville mannen först få busschauffören att stanna mitt på motorvägen. När chauffören vägrade ska mannen ha krossat ett fönster på bussens nedre våning och sedan hoppat ut mitt under färden.

Omständigheterna kring händelsen är dock till stora delar oklara.

– Ärendet har inte hanterats ännu så jag har inte så mycket information. Men som jag fått det återberättat för mig ska det ha skett under färd, men i låg hastighet, säger Peter Nordengård, vakthavande befäl vid polisen.

Vad som hände med passageraren efter det är också oklart.

– Han hoppade ut och drog iväg. Vi har inga uppgifter om personskador och ingen har frihetsberövats, säger Peter Nordengård.

Från Västtrafiks sida kan man bekräfta att händelsen har ägt rum, men Lena Johansson, pressinformatör på företaget, har inte heller många detaljer från händelseförloppet.

– Förhoppningsvis har ingen kommit till skada och det är det viktigaste, säger hon.

Bussen ska sedan ha kört vidare med ett krossat fönster hela vägen till Borås.

Per LidholmSkicka e-post
Fredrik TanoSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons