Annons
Nyheter

Kropp hittad efter husexplosion

Polisen har hittat rester av en människa i villan som exploderade utanför småländska Mönsterås på fredagseftermiddagen.
Nyheter • Publicerad 1 juli 2011

Både brandförsvaret och polisen tror att sprängämnen har detonerat i bostaden.

– Vi misstänker att en person har omkommit. En anhörig säger att hon såg en person gå in i huset innan det smällde, säger räddningsledare Magnus Klase till TT.

Annons

På fredagskvällen kunde polisen bekräfta att rester av en människa hittats på platsen där det bortsprängda huset stod.

Larmet inkom strax före klockan två på fredagen och ett stort räddningspådrag kallades till platsen. Vid 15.30-tiden hade räddningstjänsten ännu inte vågat sig nära inpå trähuset som jämnades med marken i explosionen – bråte och träbitar slungades ut på intilliggande E 22 som stängdes av i flera timmar.

Enligt uppgifter till räddningstjänsten kunde det finnas mer sprängämnen i husets källare. Därför upprättades en säkerhetszon på 300–400 meter runt olycksplatsen.

– Vi väntade på att det skulle brinna ut eftersom explosionsrisken var hög, säger Magnus Klase.

Huset som exploderade är inte känt av polisen sedan tidigare, berättar Percy Nilsson, länsvakthavande befäl i Kalmar, för TT.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons