Nyheter

Många uppges skadade vid bussexplosion i Giza

Egypten (TT-Reuters) Artikeln publicerades
Giza, i utkanten av Kairo i Egypten.
Foto: TT
Giza, i utkanten av Kairo i Egypten.

En explosion har inträffat vid en turistbuss i närheten av pyramiderna i Giza i Egypten, uppger ett flertal anonyma säkerhets- och vårdkällor.

Minst 12 personer ska ha skadats, varav merparten utländska turister, enligt Reuters uppgifter. Enligt AFP har 17 personer skadats. Det finns för närvarande inga uppgifter om dödsfall.

Smällen ska ha skett vid ett nybyggt museum i det turisttäta området, som ligger i utkanten av huvudstaden Kairo.

Uppgifterna stärks av bilder i sociala medier som visar en skadad buss och vad som tycks vara skadade turister, skriver Reuters.

En uppgiftslämnare säger till Reuters att det finns sydafrikanska medborgare bland de skadade.

I december dödades tre vietnamesiska turister och en egyptisk guide när en vägbomb detonerade vid en turistbuss inom fyra kilometer från Giza.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.