Nyheter

JUST NU: Så får du snabbt pengar tillbaka från Radiotjänst

Politik Artikeln publicerades
Foto: Gorm,Kallestad

Tusentals radio- och tv-avgifter måste betalas tillbaka när staten inför nytt system för public service.

Under onsdagen fattade riksdagen beslut om att ersätta avgiften med en skatt för alla som fyllt 18, det innebär att alla som redan betalat avgift för 2019 har pengar tillbaka att vänta, skriver Radiotjänst i ett pressmeddelande.

Under de närmaste dagarna kommer alla hushåll att informeras och Radiotjänst tvingas förstärka på personalsidan för att svara på frågor.

”Det kan uppstå väntetider men vi jobbar för att besvara alla frågor och hantera alla ärenden så skyndsamt som möjligt” säger Carl-Gustav Johansson, vd på Radiotjänst, i pressmeddelandet

För att få pengarna så snabbt som möjligt uppmanas alla att anmäla sitt konto via Radiotjänsts hemsida.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.