Annons
Nyheter

Inga fler gripna i terrorärendet

Mannen som gripits misstänkt för förberedelse, alternativt stämpling, till terroristbrott är fortfarande anhållen.
Enligt Säkerhetspolisen har inga fler personer frihetsberövats.
Västsverige • Publicerad 14 december 2018
På torsdagsmorgonen gjorde Säkerhetspolisen insatser på flera platser i västra Sverige i samverkan med polisen och under ledning av Nationella operativa avdelningen (Noa). Ett av tillslagen gjordes i Lilla Edet.
På torsdagsmorgonen gjorde Säkerhetspolisen insatser på flera platser i västra Sverige i samverkan med polisen och under ledning av Nationella operativa avdelningen (Noa). Ett av tillslagen gjordes i Lilla Edet.Foto: Adam Ihse/TT

Mannen greps vid ett av flera tillslag som Säpo tillsammans med polisen genomförde på flera platser i västra Sverige på torsdagsmorgonen. Han anhölls misstänkt för förberedelse, alternativt stämpling, till terroristbrott och grovt vapenbrott.

Gabriel Wernstedt, pressekreterare på Säkerhetspolisen (Säpo) säger på fredagsmorgonen att misstankarna kvarstår och att misstankegraden inte förändrats.

Annons

Inga flera personer har frihetsberövats.

– Nej, det är en person som är anhållen, säger Gabriel Wernstedt.

Han kan inte svara på om mannen kommer att begäras häktad i dag.

– Jag har ingen information om det i nuläget, men det kan komma att ändras under dagen.

Enligt Wernstedt har det inte gjorts några fler tillslag kopplade till ärendet.

– Nej, det gjordes ett antal tillslag i västra Sverige i går morse och några nya tillslag har inte gjorts.

Förberedelserna kring det misstänkta terroristbrottet har enligt Säpo pågått under en tid, och det finns internationella kopplingar.

– Vi kan se att det finns kopplingar till internationell terrorism, men vi kan i nuläget inte gå ut med vilka länder, sade Sofia Hellqvist, pressekreterare vid Säpo, på torsdagen.

Terrorhotnivån i Sverige ligger oförändrat på en förhöjd nivå, en trea på en femgradig skala, vilket innebär att ett attentat kan inträffa.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons