Nyheter

Flera poliser skjutna utanför Chicago

USA Artikeln publicerades
Foto: Bev Horne

Fem personer dödades på fredagen vid en skottlossning på ett företag i Aurora nära Chicago. Skytten dödades senare av polis.

Aurorapolisen fick larm från flera personer om händelsen vid halvtvåtiden på fredagseftermiddagen lokal tid. Polisen var snabbt på plats, men besköts av skytten. Det tog sedan 90 minuter innan polis kunde lokalisera mannen inne i den nära 2 700 kvadratmeter stora byggnaden. Han sköts då, och avled av sina skador.

Auroras polischef Kristen Ziman säger att skytten hade varit anställd vid företaget i 15 år, men att han precis hade fått sparken. Man vet inte om mannen hade haft vapnet med sig när han avskedades eller om han hämtade det för att sedan skjuta mot sina kollegor.

Samtliga dödade var anställda vid företaget, en person vårdas dessutom på sjukhus för icke livshotande skador efter att ha träffats av skott. Fem poliser skadades också vid händelsen, ingen av dem livshotande.

Foto: Bev Horne
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.