Annons
Nyheter

Flera poliser skjutna utanför Chicago

Fem personer dödades på fredagen vid en skottlossning på ett företag i Aurora nära Chicago. Skytten dödades senare av polis.
USA • Publicerad 15 februari 2019 • Uppdaterad 16 februari 2019
Foto: Bev Horne

Aurorapolisen fick larm från flera personer om händelsen vid halvtvåtiden på fredagseftermiddagen lokal tid. Polisen var snabbt på plats, men besköts av skytten. Det tog sedan 90 minuter innan polis kunde lokalisera mannen inne i den nära 2 700 kvadratmeter stora byggnaden. Han sköts då, och avled av sina skador.

Auroras polischef Kristen Ziman säger att skytten hade varit anställd vid företaget i 15 år, men att han precis hade fått sparken. Man vet inte om mannen hade haft vapnet med sig när han avskedades eller om han hämtade det för att sedan skjuta mot sina kollegor.

Annons

Samtliga dödade var anställda vid företaget, en person vårdas dessutom på sjukhus för icke livshotande skador efter att ha träffats av skott. Fem poliser skadades också vid händelsen, ingen av dem livshotande.

Foto: Bev Horne
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons