Nyheter

Borås Ishall utrymdes - brand uppstod bland hockeyskydd

Borås Artikeln publicerades
Foto: Eric Klefberg

Under fredagseftermiddagen fick Borås Ishall utrymmas på ett hundratal personer. En brand uppstod i en sopsäck med gammal hockeyutrustning – och en av Borås HC:s tränare släckte den.

Larmet ifrån SOS Alarm gjorde gällande att det handlade om en brand i en byggnad och kom 17.13.

Det blev ett stort pådrag med ambulans och flera brandbilar. Men innan räddningstjänsten kom hade branden redan släckts.

Tränaren Peter Jonsson var inne i ett av omklädningsrummen när ungdomar började springa och ropa att det brann.

Han hittade sedan en vattenslang som räckte precis ner till sopsäcken som innehöll gammal hockeyutrustning.

– Det var inte så mycket av en brand kvar, det kändes som att det hade pyrt där ett tag, det var rätt förkolnat. Men det var mycket rök i hallen, tog ett tag för räddningstjänsten att ta bort det, säger han.

Enligt honom fick ett hundratal personer vänta utanför ishallen i drygt en timme när räddningstjänsten jobbade.

– Så fort larmet gick, gick det fort att utrymma. Jag såg inga människor omkring säcken, så det känns konstigt. Det är aldrig roligt när något sådant här händer, men det kunde ha varit värre. Nu var det bara lite isolering och rör som tog stryk.

Ingen person kom till skada av branden.

– Det var en mindre brand utan spridningsrisk. Troligen är det någon som har tuttat på medvetet, säger Peter Apelqvist, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Brottsrubriceringen är skadegörelse genom brand.

– Det är med anledning av att det inte var någon spridningsrisk. Det kommer inte att bli någon teknisk undersökning, fortsätter Apelqvist.