Nyheter

JC beviljas rekonstruktion

Ekonomi Artikeln publicerades
Klädkedjan JC ska rekonstrueras. Arkivbild.
Foto: Bertil Ericson/TT
Klädkedjan JC ska rekonstrueras. Arkivbild.

Klädkedjan JC har beviljats rekonstruktion av Stockholms tingsrätt, skriver DI.

För bara ett par veckor sedan stod det klart att den krisande kedjan inte betalat ut januarilön till sina anställda. Under tisdagseftermiddagen blev det klart att företaget ska rekonstrueras.

”Vi är nu i processen med rekonstruktörer och administratörer. Vi har redan en plan och en strategi för hur arbetet kommer att gå framåt”, säger vd Ilya Meric till DI.

Det är inte första gången som JC har haft det ekonomiskt tufft. Även för tre år sedan gick företaget igenom en rekonstruktion och i början av januari blev det klart att företagets finska dotterbolag försattes i rekonstruktion.

Ilya Meric tog över JC i våras från kinesiska Gordon Wu.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.