Annons
Nyheter

Jätteexplosion i Leicester – minst sex skadade

En fastighet har exploderat i Leicester i mellersta Storbritannien, rapporterar brittiska medier och stadens polis skriver på Twitter att det rör sig om "en stor händelse", där alla tillgängliga räddningsresurser har satts in.
Storbritannien • Publicerad 25 februari 2018 • Uppdaterad 26 februari 2018
Explosionen i engelska Leicester orsakade ett stort pådrag från polis och räddningstjänst.
Explosionen i engelska Leicester orsakade ett stort pådrag från polis och räddningstjänst.Foto: TT/AP

Det finns inget som tyder på att händelsen är terrorrelaterad, enligt polisen som ska utreda explosionen tillsammans med räddningstjänsten.

Minst sex personer har förts till sjukhus. För två av dem är läget kritiskt, rapporterar Reuters.

Annons

Byggnadsdelar ligger utströdda över gatan framför det demolerade tvåvåningshuset och polisen har skickat sökhundar för att söka igenom rasmassorna.

Människor uppmanas att hålla sig borta från explosionsområdet.

– Vi fick ett larmsamtal om en stor explosion och att en byggnad hade rasat samman, säger en person ur stadens räddningstjänst till nyhetsbyrån Reuters.

I botten av byggnaden uppges det ha funnits en butik, med lägenheter på ovanvåningen.

– Vi hörde en jättestor explosion. Det var skrämmande, säger ett vittne som bor några gator bort, till tidningen Leicester Mercury.

KB/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons