Annons
Nyheter

Inställt flyg strandar svenska fans

Omkring 120 svenska fans som skulle ha rest till Nizjnij Novgorod i Ryssland i dag för att se Sverige möta Sydkorea i fotbolls-VM blir blåsta på konfekten, rapporterar Aftonbladet.
Sverige • Publicerad 18 juni 2018
Ett inställt flyg stoppar hundratals svenska fans som skulle ha sett Sveriges VM-premiär i Nizjnij Novgorod i dag.
Ett inställt flyg stoppar hundratals svenska fans som skulle ha sett Sveriges VM-premiär i Nizjnij Novgorod i dag.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Det chartrade planet som skulle ha lyft från Arlanda klockan 7.30, ställdes in och fansen, som enligt arrangörens hemsida betalat omkring 15 000 kronor för resan, missar matchen.

– Vi är så klart jättebesvikna och vi har betalat 15 000 kronor för bara den här resan, tur och retur över dagen, säger en av de strandade resenärerna till tidningen.

Annons

Enligt Swedavia finns i nuläget inget klart besked om varför flyget blivit inställt.

– Men vi har obekräftade uppgifter om att det är någon form av besättningsproblematik, säger Anders Ekman, presskommunikatör på Swedavia, till TT.

Arrangören säger till Aftonbladet att samtliga resenärer kommer att ersättas för sina kostnader.

Researrangören Watchitlive startades i Borås av före detta elfsborgaren Mathias Svensson. Bolaget såldes för några år sedan och har nu huvudkontor i Stockholm.

Elfsborgslegendaren Svensson är inte längre involverad i bolaget.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons