Annons
Nyheter

Ikea-möbel välte – tvååring dog

En tvåårig pojke i Kalifornien har avlidit efter att en Malm-byrå från Ikea vält över honom, rapporterar Aftonbladet.
Olycka • Publicerad 20 oktober 2017

Förra sommaren återkallade möbeljätten minst 27 miljoner byråer i USA efter rapporter om att flera barn omkommit när osäkrade möbler tippat över dem.

Totalt åtta barn har dött på grund av att byrån vält, rapporterar ABC. Den senaste olyckan, med den tvååriga pojken, skedde i maj men har uppmärksammats först nu.

Annons

– Familjen är väldigt upprörd, säger advokaten Daniel J Mann till ABC.

Emil Eriksson, presstalesperson på Ikea Sverige, säger att händelsen är fruktansvärt tragisk och att tankarna går till den drabbade familjen.

– När det gäller den här incidenten, utan att ha alla detaljer, så vet jag att initiala utredningen visar att den inte var förankrad i väggen enligt de anvisningar som vi har. Våra byråer är säkra om man förankrar dem i väggen enligt monteringsanvisningarna med det tippskydd som följer med produkten, säger Emil Eriksson till TT.

Ikea Sverige har inte återkallat några byråer och företaget har inga uppgifter om incidenter här.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons