Annons
Nyheter

IF Metall: Bollen ligger hos regeringen

Stefan Löfven, IF Metalls ordförande, kräver att regeringen agerar snabbt för att rädda Saab.
Nyheter • Publicerad 28 juni 2011
Stefan Löfven kräver att regeringen agerar snabbt för att rädda Saab.
Stefan Löfven kräver att regeringen agerar snabbt för att rädda Saab.Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

IF-Metalls ordförande, Stefan Löfven, är hoppfull när det gäller Saabs överlevnadsmöjligheter. Men han kräver nu att regeringen agerar så att Saab Automobiles problem kan lösas långsiktigt.

Under dagen har Löfven besökt Saab i Trollhättan och träffat medlemmar och förtroendevalda. Han hade också ett kort möte med Saabs vd Victor Muller.

Annons

– Men vad vi pratade om vill jag inte gå in på i detalj.

Att Saab hamnat i den svåra situation som bolaget i dag befinner sig i skyller Löfven på regeringen. Han anser att de agerat mycket svagt i frågan.

Under presskonferensen förklarade också Löfven att GM nu också godkänner den ryske finansmannen Vladimir Antonov som ägare i Saab.

– Det finns enligt oss inga som helst hinder att släppa in honom som ägare. Vi kräver att regeringen tillsammans med GM gör klart för EIB att Antonov kan bli delägare. Antonov ihop med kinesiska delägare blir en stabil grund att så på för Saab i framtiden, säger Stefan Löfven till TT.

Tillsammans med IF-Metalls klubbordförande på Saab Automobile, Håkan Skött, bjöd Löfven in statsminister Fredrik Reinfeldt till Saabs fabrik i Trollhättan.

– Då skulle han få en chans att själv se den kraft som faktisk finns här på Saab.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons