Annons
Nyheter

Hundra lägenheter evakuerade vid storbrand

Mellan 90 och 100 lägenheter har utrymts vid en kraftig brand i Skövde.
– Det är full brand i två av huskropparna, vi jobbar för fullt med att se till att den inte sprider sig, säger Daniele Coen, räddningsledare på plats.
Brand • Publicerad 17 januari 2019
En kraftig brand rasar sedan tisdagskvällen i ett flerfamiljshus i Skövde. Boende i mellan 90 och 100 lägenheter har evakuerats.
En kraftig brand rasar sedan tisdagskvällen i ett flerfamiljshus i Skövde. Boende i mellan 90 och 100 lägenheter har evakuerats.Foto: ADAM IHSE/TT

Branden började i en lägenhet och spred sig senare via taket till ytterligare ett flerfamiljshus. Klockan 06 på morgonen, sju timmar efter att branden startat, pågick den fortfarande.

– Det brinner i takkonstruktionen på vinden men det är ingen överhängande risk för att branden ska sprida sig till lägenheterna, säger Daniele Coen.

Annons

En gymnastiksal som tillhör en skola i närheten har öppnats för de boende i tre fyravåningsfastigheter.

På plats arbetar omkring 40 brandmän från sex styrkor med att bekämpa lågorna.

Det har inte brunnit inte i någon lägenhet förutom den där branden började, och där är elden släckt. Däremot är samtliga lägenheter i de två eldhärjade husen rökskadade och det kan dröja innan lägenhetsinnehavarna får tillgång till sina hem igen. Kanske flera dagar.

Enligt Daniele Coen kommer släckningsarbetet och eftersläckningen pågå länge.

– Vi kommer fortsätta hela dagen, och antagligen även under kommande natt, säger han.

Det är ännu oklart hur branden startat. Ingen person uppges vara skadad.

Foto: ADAM IHSE/TT
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons