Nyheter

Hund ihjälkörd på kyrkogård i Jönköping

Brott (TT) Artikeln publicerades
En kvinna körde ihjäl en hund på kyrkogården. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
En kvinna körde ihjäl en hund på kyrkogården. Arkivbild.

En hund har på torsdagen blivit ihjälkörd av en bilist på en kyrkogård i Jönköping. Hundens matte, en kvinna i 25-årsåldern, ska ha klarat sig oskadd. Det skriver polisen på sin hemsida.

Polisen larmades till Östra Kyrkogården i Jönköping vid 18-tiden på torsdagen. Då hade föraren till den vita Audin flytt.

– Hon körde i 60-70 kilometer i timmen, vilket är mycket snabbt för att vara på en kyrkogård, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisen.

Nu vädjar polisen om tips om vem som kan vara föraren. Om någon har sett körningen eller har annan information som kan hjälpa till i ärendet så bör man ringa 114 14.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.