Annons
Nyheter

Hiphopmogul anklagas för våldtäkt

Minst fyra kvinnor anklagar skivbolagsmogulen Russell Simmons för våldtäkt.
Publicerad 14 december 2017

Han lämnade nyligen sitt företagsimperium efter anklagelser om övergrepp från två andra kvinnor, rapporterar The New York Times.

Både The New York Times och Los Angeles Times publicerar artiklar med våldtäktsanklagelser, som sträcker sig från 1983 till 1996.Vid sidan av det anklagar fem kvinnor honom för andra sexuella missförhållanden så sent som 2016, rapporterar Billboard.

Annons

Den 60-årige hiphoplegendaren förnekar alla anklagelser. Men enligt artikeln i The New York Times har hans beteende följt ett mönster där han utnyttjat sin ställning.

Många av dem som säger att de blivit utsatta har lämnat branschen med anledning av vad som hänt dem, berättar de.

En av kvinnorna som intervjuats är Tina Baker, som körat för stjärnor som Madonna och Bruce Springsteen. Hon berättar att Simmons höll fast och våldtog henne i en lägenhet 1990. Simmons var då hennes manager.

Simmons och producenten Rick Rubin bildade skivbolaget Def Jam på 1980-talet, som har haft stjärnor som Beastie Boys, LL Cool J och Public Enemy.

KB/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons