Annons
Nyheter

Hemmagjord bomb hittad i Paris

Åklagare i Frankrike har öppnat en utredning om terrorbrott sedan en hemmagjord bomb hittats i området Porte d'Auteuil i Paris i helgen.
Fem personer har gripits, enligt källor med insyn i fallet.
Frankrike • Publicerad 3 oktober 2017
Fransk polis patrullerar i centrala Paris vid ett tidigare tillfälle.
Fransk polis patrullerar i centrala Paris vid ett tidigare tillfälle.Foto: Kamil Zihnioglu

Två cylindrar med gas hittades i en byggnad och två andra på trottoaren utanför. En mobiltelefon kopplad till cylindrarna, som tros vara en "antändningsanordning", hittades även av polisen, enligt källorna.

Det var en boende i byggnaden som larmade polisen efter att ha upptäckt gascylindrarna.

Terrorhotnivån är fortfarande hög i Frankrike, som har drabbats av en rad terrorattacker. Den senaste attacken inträffade på söndag i Marseille när en man högg ihjäl två kvinnor med kniv vid tågstationen Saint-Charles. Mannen ska enligt flera poliskällor ha ropat "Allahu akbar" (Gud är större) medan attacken pågick. Enligt en källa inom den franska polisen var mannen känd sedan tidigare för vanlig brottslighet, skriver Reuters.

Per LidholmSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons