Annons
Nyheter

Hederskoppling bakom 14-årings bortförande

Fyra män i 18-årsåldern har häktats vid Göteborgs tingsrätt misstänkta för människorov.
Männen ska ha fört bort en 14-årig pojke, mot hans vilja, från en högstadieskola i Göteborgstrakten i slutet av januari.
Brott • Publicerad 25 februari 2018
Åklagaren misstänker att hedersproblematik ligger bakom det människorov som fyra unga män häktats för av Göteborgs tingsrätt. Arkivbild.
Åklagaren misstänker att hedersproblematik ligger bakom det människorov som fyra unga män häktats för av Göteborgs tingsrätt. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

– Jag anser att det ligger en hedersproblematik i bakgrunden, säger kammaråklagare Mats Ihlbom till TT.

Det misstänkta människorovet inträffade den 30 januari och de nu misstänkta greps och anhölls på torsdagen. Åklagaren har varit mycket tystlåten om vad ärendet handlar om men nu när männen har häktats lämnar han fler detaljer.

Annons

– Hela händelsen har utspelat sig på grund av att den 14-årige pojken figurerat i ett sammanhang med en kvinnlig släkting till de misstänkta, säger Mats Ihlbom.

Männen ska ha tvingat in pojken i en bil och kört honom till en skog i nordöstra Göteborg, rapporterar GP. Där ska han ha misshandlats med slag och sparkar, blivit spottad på och tillsagd att hans beteende inte var acceptabelt.

Mats Ihlbom säger att det kan tillkomma ytterligare brottsrubriceringar under den fortsatta utredningen av fallet men att han valt att begära de fyra häktade endast för människorov.

– Vi får se vad den kommande utredningen visar men det är inte omöjligt att vi kommer att delge misstanke även om grov misshandel, olaga hot och övergrepp i rättssak.

KB/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons