Annons

Här är nattens nyheter - lokalt och i omvärlden

Polisen i Borås meddelar att det har varit en lugn natt.
SJUHÄRAD • Publicerad 27 december 2018
ARL÷V 2018-01-08 
Polis p plats vid kyrkan i Arlˆv efter en skottlossning. Tv m‰n som antr‰ffades p kyrkogÂrden uppger enligt polisens hemsida att de blivit beskjutna. De beskjutna m‰nnen bar skyddsv‰st ovh skall inte vara i behov av sjukvÂrd.  
Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090
ARL÷V 2018-01-08 Polis p plats vid kyrkan i Arlˆv efter en skottlossning. Tv m‰n som antr‰ffades p kyrkogÂrden uppger enligt polisens hemsida att de blivit beskjutna. De beskjutna m‰nnen bar skyddsv‰st ovh skall inte vara i behov av sjukvÂrd. Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090Foto: Johan Nilsson/TT

SVERIGE

Uppsalapolisen grep under natten mot torsdag en man som lämnat en misstänkt brottsplats, skriver UNT. Flera personer hade larmat om en misstänkt skottlossning. En man lämnade plasten när polisen kom, men stoppades efter en kort biljakt.

Annons

– Då springer föraren från bilen men man lyckades fånga in honom, och han är nu misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, säger Susanne Sjögren vid polisen till tidningen.

Den gripne mannen, som är i 35-årsåldern, misstänks dessutom för drograttfylleri samt stöld alternativt häleri då polisen hittade vad man tror är stöldgods i bilen.

Polisen uppger på sin sajt att man inte har hittat spår efter någon skottlossning. (TT)

Något har exploderat mitt i Lund, skriver Sydsvenskan.

Larmet om en explosion utanför en villa kom vid kvart över två på natten mot torsdag.

– Det är någonting som har exploderat utanför entrédörren, säger Peter Martin vid polisen till Expressen.

Flera personer ska ha befunnit sig i huset vid explosionen, men ingen uppges ha skadats. Däremot har villan och en intilliggande fastighet tagit skada. Det är inte känt vad som orsakat explosionen.

– Det får teknisk undersökning visa, säger Peter Martin. (TT)

VÄRLDEN

Indonesien styr om all flygtrafik runt vulkanen Anak Krakatau mellan Java och Sumatra, sedan den spottat ut nya askpelare i luften.

Annons

En kollapsande krater på vulkanön på lördagen ledde till katastrofala tsunamivågor som dödade minst 400 personer.

Myndigheterna har höjt varningsnivån för vulkanen till den näst högsta, och infört en zon på fem kilometer runt vulkanen som inte får beträdas. (TT)

Migrantbarn kommer att genomgå mer noggranna medicinska kontroller i USA, efter att en åttaårig guatemalansk pojke avlidit sedan han och hans pappa tagits i förvar.

Det säger säkerhetsministern Kirstjen Nielsen i ett uttalande, och tillägger att kontrollerna kommer att genomföras oavsett om föräldrarna ber om det eller ej.

Pojkens föräldrar har begärt en obduktion av kroppen så snart som möjligt så att den därefter kan föras tillbaka till Guatemala. (TT)

Linus DahlbäckSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons