Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades

En natt utan några större nyhetshändelser i Sjuhärad.

Sverige

En man har avlidit av sina skador och en annan vårdas på sjukhus efter skottlossning i Stenhagen väster om centrala Uppsala sent på söndagskvällen.

– Ett flertal personer ringer om skottlossning, de har hört ett flertal skott, säger Torsten Hemlin vid Uppsalapolisen.

Tillskyndande patruller hittade de beskjutna männen, som fördes till sjukhus. En av dem, som var i 25-årsåldern, avled under natten, meddelar polisen på sin sajt. Den andre, i 20-årsåldern, har skador som beskrivs som ej livshotande.

Polisen har ännu inte hittat några misstänkta i fallet.(TT)

En personbil med skotthål har hittats i norra Kristianstad. Efter att ha undersökt fordonet klassar polisen fallet som försök till mord.

Polisen skriver att man tills vidare inte vill berätta så mycket detaljer, men varken offer eller misstänkta gärningsmän verkar ha hittats.

Beskjutningen av bilen tros ha skett under natten till söndag, men den påträffades först under dagen, vid en vårdcentral. (TT)

Världen

För andra natten i rad har demonstranter och polis drabbat samman i Libanons huvudstad Beirut.

Nära 50 personer har skadats och kravallpolis har använt tårgas, gummibeklädda kulor och vattenkanoner mot demonstranterna.

Libanon skakas av protester sedan mitten av oktober då premiärminister Saad al-Hariri lanserade skatte- och avgiftshöjningar för att hantera landets ekonomiska kris. Efter knappt två veckor av demonstrationer tvingades han att avgå. (TT)

Dödssiffran har stigit till tre efter det skalv med magnituden 6,8 som drabbade Filippinerna i söndags.

Skalvet raserade flera byggnader på ön Mindanao, som även i oktober drabbades av jordbävningar. Dödssiffran kan komma att stiga då man fortfarande letar efter människor begravda i rasmassorna.

– Vårt fokus är att hitta tecken på liv, vilka vi hoppas att vi fortfarande kan rädda, säger Fred Trajeras vid räddningstjänsten i staden Padada. (TT)