Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En man har gripits, misstänkt för försök till stöld från en lastbil på en rastplats vid riksväg 40.
Polisen har upprättat en anmälan om mordbrand efter branden i en radhuslänga i Hökerum.
Publicerad 3 december 2019

Här saknas innehåll

Sjuhärad

Två lägenheter och en carport eldhärjades under måndagskvällen i Hökerum. Enligt polisen ska branden startat i en bil i carporten och sedan spridit sig vidare. En anmälan om mordbrand har upprättats för att kunna utreda brandorsaken.

Annons

Vid 02-tiden på tisdagen ska en polispatrull upptäckt ett pågående inbrottsförsök i en lastbil som stod parkerad vid Boråstorpet, intill riksväg 40. Enligt polisen ska en man i 20-årsåldern skurit upp ett kapell innan han greps. Vid platsen anträffades ytterligare två unga män i en bil, som rapporterades för ringa narkotikabrott.

– Mannen som togs på bar gärning sitter nu anhållen, säger Johan Ahrne, stationsbefäl vid polisen i Borås.

En eller flera personer ska ha krossat en fönster till en butik på Stora Brogatan i Borås vid 03-tiden. I nuläget finns det inga uppgifter om att något stulits från butiken.

Räddningstjänsten larmades om en brinnande personbil på Östermalm i Borås strax före klockan 04. En anmälan om skadegörelse genom brand har upprättats.

Sverige

En person har anhållits efter måndagens skjutning i Malmö, då en man i 25-årsåldern avled.

Den anhållne är misstänkt för delaktighet i skjutningen. Efter förhör med mannen beslutade åklagare under natten att denne skulle anhållas misstänkt för mord, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen larmades till området Hermodsdal i Malmö vid halv åtta-tiden på måndagskvällen och fann då den skjutne mannen.

Han fördes till sjukhus med ambulans, men vid 22-tiden meddelade polisen att han hade avlidit. (TT)

En brand utbröt på ett vandrarhem i Angered i norra Göteborg strax efter midnatt mot tisdagen.

Annons

Räddningstjänsten kunde snabbt släcka elden, som inte spred sig utanför vandrarhemmets tvättstuga.

En man greps på platsen, misstänkt för mordbrand.

– Det fattades snabbt en misstanke om honom, men motivet är oklart, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl vid polisen.

Ingen person skadades vid händelsen. (TT)

Världen

Donald Trump har landat i den brittiska huvudstaden London.

Det amerikanske presidenten är på plats för ett Natomöte, och besöket sker bara en dryg vecka innan det brittiska nyvalet hålls.

Under färden över Atlanten passade Trump på att via Twitter skryta och hävda att sedan han kom till makten har antalet Natoländer som uppfyller sina finansiella åtaganden fördubblas, och att försvarsalliansens spenderande ökat med motsvarande 130 miljarder dollar. (TT)

En 71-årig man i Japan har gripits, misstänkt för att ha trakasserat kundtjänsten hos telejätten KDDI.

Mannen hävdade att KDDI brutit mot ett kontrakt med mannen. Under åtta dagar ringde han hundratals gratissamtal till kundtjänsten. Polisen misstänker att det bara är toppen på ett isberg, där han kan ha slagit så många som 24 000 samtal till kundtjänsten från olika telefonautomater för att berätta hur dåligt han tycker att bolaget är, och förolämpa dess personal.

– Han krävde att KDDI-anställda skulle komma hem till honom och be om ursäkt för att de brutit mot hans kontrakt. Han lade också återkommande på luren omedelbart efter att han slagit numret, säger en polistalesperson. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons