Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades

En natt utan några större nyhetshändelser i Sjuhärad.

I Gislaveds kommun har räddningstjänsten bekämpat en storbrand i en industrifastighet.

Sjuhärad

Räddningstjänsten larmades efter midnatt om en brinnande bil i ett dike vid väg 156, mellan Tranemo och Nittorp. Polisen har skrivit en anmälan om skadegörelse genom brand.

Sverige

En intensiv industribrand i centrala Anderstorp skapade under natten så mycket rökutveckling att ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) utfärdades för området. Men framåt morgonen var läget under kontroll.

–Vi håller på att övergå till eftersläckning här nu säger Anders Björk, räddningstjänstens ansvarige på plats.

Larmet om rökutveckling kom vid 23-tiden på torsdagen, och när brandkåren kom till platsen fann man en fullt utvecklad brand. I fastigheten finns en mindre tillverkningsindustri.

Brandens orsak är oklar. Inga människor har kommit till skada. (TT)

Polisen misstänker mord sedan en kvinna hittats död i en bil i Hyllie i södra Malmö.

Larmet om en livlös kvinna kom in klockan 21 på torsdagen. Polispatruller konstaterade att hon var död, och "omständigheterna gjorde att en förundersökning om misstänkt mord inleddes", skriver polisen på sin sajt.

Ett intensivt utredningsarbete har pågått på platsen under natten. En skärm spändes upp runt en bil på platsen. Polisen har inte någon misstänkt, och vädjar till allmänheten om iakttagelser som gjorts i området under torsdagseftermiddagen och -kvällen.

– Platsen är vid köpcentrumet Emporia och Malmö Arena, så det är relativt mycket folk i rörelse där en kväll, säger Thomas Söderberg, vakthavande befäl vid polisen i region Syd, till Aftonbladet. (TT)

Världen

Israel har utfört en ny lufträd mot den väpnade islamistgruppen Islamiska jihad på Gazaremsan, uppger israelisk militär. Två personer skadades i attacken, enligt vårdpersonal i Gaza.

Attacken skedde strax före midnatt och bröt det mindre än ett dygn gamla eldupphör som gällt i Gaza. Enligt Israel var lufträden ett svar på två raketer som avfyrats från Gaza.

Eldupphöret inleddes efter att antalet döda i israeliska räder i Gazaremsan stigit till 34 sedan i tisdags. Från Gaza har enligt Israel 450 raketer avfyrats till och med torsdagskvällen. (TT)

Hur mycket är en biljett till rymdstationen ISS värd? För första gången har Nasa nu avslöjat priser per plats för svenskamerikanskan Jessica Meir och andra astronauter.

Men priserna framkommer i en rapport där USA:s rymdstyrelse får kritik för att favorisera Boeing.

I snitt har USA betalat Ryssland 55,4 miljoner dollar, skriver Nasas generalinspektör , som sätter frågetecken kring varför Boeing enligt kontrakt väntas få 90 miljoner dollar per säte. (TT)