Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Narkotika i bil som kördes in i vägräcke vid Brämhultsmotet.
Pojke misshandlad och rånad i Tranemo.
Publicerad 13 oktober 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Cirka 100 meter vägräcke ska ha körts ner på riksväg 40 vid Brämhultsmotet sent på lördagskvällen.

– När patrull kommer dit står det en bil kvar, men inga personer är i närheten, säger Joakim Danz, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Annons

Inledningsvis fanns uppgifter om att två bilar var inblandade. Men polis såg alltså bara en på platsen. Den flyttades därifrån.

– Ägaren uppger att sambon kört bilen. Han blir misstänkt för vårdslöshet i trafik. Och så hittar man även narkotika i bilen som vi tar i beslag, säger Danz.

Brottsrubriceringarna är även drograttfylleri och narkotikabrott.

Vid midnatt mot söndagen stoppades även en bilförare på Sjöbo i Borås. Mannen, som är i 25-årsåldern, misstänks för drograttfylleri och är känd av polisen sedan tidigare.

– Han fick följa med för provtagning, säger Joakim Danz.

Polisen tog även mannens körkort.

En pojke i 15-årsåldern ska ha tvingats ta ut pengar med sitt kontokort i centrala Tranemo.

Polisen fick uppgift om händelsen klockan 02.20 på natten till söndagen.

– Målsägaren har blivit misshandlad och så har man tvingat honom att ta ut pengar i en bankomat, säger Joakim Danz, stationsbefäl vid polisen i Borås.

En vän till tonåringen ska också ha misshandlats vid tillfället. Ingen är gripen, men en man i 18-årsåldern har pekats ut som misstänkt.

Sverige

Annons

Polis och räddningstjänst ryckte under natten ut till två bränder i Västerås kommun. Larmet om den första branden, i en pizzeria, kom vid 00.20. Knappt en timma senare larmades det om ytterligare en brand, i en fabrikslokal cirka två mil från den första.

– Ingen person har skadats vad vi vet i nuläget, säger Torsten Hemlin vid polisen.

Det för tidigt att säga hur bränderna har startat eller om de har något samband med varandra. Polisen utreder båda händelserna som misstänkta mordbränder. (TT)

Två personer har förts till sjukhus i samband med bränder i ett bostadshus i Malmö, rapporterar Aftonbladet. Larmet kom vid 23 på lördagskvällen.

– Det var en fullt utvecklad brand i en av lägenheterna och en separat brand i trapphuset. Våra rökdykare har rapporterat att de kände doften av brandfarlig vätska, säger räddningstjänstens Torbjörn Krokström till tidningen.

Personerna som fördes till sjukhus uppges ha andats in rök och båda bränder är släckta.

– Vi tittar på möjligheten att branden eventuellt kan vara anlagd. Normalt sett börjar det ju inte bara brinna i en trappuppgång, säger polisens presstalesperson Patric Fors. (TT)

Världen

Minst elva personer har dödats och femton saknas sedan tyfonen Hagibis dragit in över Japan.

Delar av Nagano står under vatten sedan floden Chikuma svämmat över, och ett fraktfartyg har sjunkit i Tokyobukten.

Räddningsinsatser pågår i flera delar av landet som drabbats av jordskred och översvämningar. I staden Nagano i centrala Japan har flodvatten forsat in och når upp till andra våningen på vissa bostäder, rapporterar NHK.

Annons

Tv-bilder visar hur personer lyfts med helikopter från taken till de översvämmade husen.

Minst 124 personer har skadats i ovädret, som nådde Tokyoområdet på lördagen. Fler än sju miljoner människor rekommenderades att evakuera, däribland boende vid Chikumafloden. (TT)

En byggnadsarbetare omkom, tre saknas och närmare 18 skadades i samband med att ett hotell som är under uppbyggnad kollapsade i amerikanska New Orleans.

Hotellet tillhör kedjan Hard Rock och Timothy McConnell, brandkårschef i staden, uppger att det var de åtta till tio översta våningarna som rasade.

– Det är en mycket farlig situation och byggnaden är fortsatt instabil. Mer av byggnaden kan komma att rasa samman, säger han.

Flera närliggande byggnader har evakuerats. Det är oklart vad som orsakade olyckan. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons