Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Misstänkt bombliknande föremål upphittat. En man har gripits i centrala Borås, misstänkt för misshandel. En polispatrull stoppade en bil längs Allégatan. Passageraren visade tydliga tecken på narkotikapåverkan.
Publicerad 3 oktober 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Misstänkt föremål i Borås - bombgruppen tillkallad. Ett misstänkt bombliknande föremål har hittats av en järnvägsarbetare under torsdagsmorgonen vid Kristiansfält i Borås. Polispatrullen som är på plats väljer att tillkalla den nationella bombgruppen från Göteborg.

Bil stoppad på Allégatan - passagerare misstänkt för narkotikabrott. Under onsdagskvällen stoppade en polispatrull en bil i höjd med BT-huset längs Allégatan i centrala Borås. Förare och passagerare är sedan tidigare kända av polisen.

Annons

– När bilen kontrollerades visade passageraren tydliga tecken på narkotikapåverkan och vi hittade också narkotika på mannen. Passageraren togs med till polisstationen för vidare förhör, berättar Joakim Danz, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Mannen som är i 20-årsåldern är nu misstänkt för innehav av narkotika samt narkotika för eget bruk. Föraren av bilen visade inga tecken på påverkan av narkotika vilket gjorde att han fick köra vidare efter kontrollen.

– Vi misstänker att den påträffade narkotikan som passageraren hade på sig var tänkt att säljas vidare under kvällen, säger Joakim Danz.

En man i 40-årsåldern greps av polisen misstänkt för att ha misshandlat en man under onsdagskvällen i Borås.

Polisen larmades till Norrby tvärgata vid 22.10 under onsdagskvällen. En man född 1977 har med hjälp av en kofot misshandlat en man som får lindrigare skador. Båda männen är sedan tidigare kända av polisen.

– När vi kommer till platsen är både gärningsman och målsägande kvar och vi kan gripa gärningsmannen som får följa med till polishuset. Vad jag vet så var skadorna inte så omfattande att målsägande inte behövde söka sjukvård, säger Joakim Danz, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Mannen i 40-årsåldern är misstänkt för misshandel.

Här saknas innehåll

Sverige

En 40-årig kvinna i Örebro har åtalats för grov misshandel efter att ha vridit sönder örat på en annan kvinna och därefter dunkat hennes huvud i en sten, skriver Nerikes Allehanda.

Misshandeln skedde i juli, då offret ropade efter en man som var i sällskap med den 40-åriga kvinnan i en park. Kvinnan stegade då fram till offret och vred sönder hennes öra och började misshandla henne.

Tidigare har det framkommit att kvinnan också åtalas för bland annat två andra fall av misshandel och anstiftan till grov misshandel. I ett fall ska hon ha uppmanat den man som även var med i parkfallet att döda en annan man. (TT)

Annons

En hund dödades i tisdags av en varg i samband med jakt vid Sjöstadshöjden på kommungränsen mellan Karlstad och Forshaga, rapporterar Värmlands Folkblad.

Enligt uppgift handlade det om en beagle. Länsstyrelsen har bekräftat att hundens skador orsakades av ett vargangrepp. (TT)

Man krävde sex mot alkohol. En 20-årig man i Dalarna har dömts för sexköp efter att ha tvingat en flicka till sex i utbyte mot alkohol, skriver Dalarnas Tidningar.

Enligt domen tog flickan kontakt med mannen och ville att han skulle köpa alkohol till henne. Förutom pengar ville mannen ha sex i ersättning. När han köpt alkoholen gick paret in på en toalett och där utförde flickan en sexuell handling på mannen.

Enligt anmälan kände sig flickan tvingad till detta eftersom hon var rädd att han skulle bli arg. Hon har även beskrivit hur mannen tvingat henne fysiskt.

Mannen stod åtalad för våldtäkt men då ord står mot ord och ingen stödbevisning finns friades han på den punkten. I stället döms han för köp av sexuell handling av barn till 24 000 kronor i böter samt att betala 5 000 kronor i skadestånd till flickan. (TT)

Världen

Minst sju dödsoffer krävdes när ett veteranflygplan från andra världskriget kraschade på Bradley-flygplatsen vid staden Hartford i Connecticut i USA, rapporterar lokala medier.

13 personer ska ha befunnit sig ombord när planet försökte landa. De överlevande har förts till sjukhus.

Planet var av typen Boeing B-17, även känd som "Flygande fästning". Det tillverkades i 12 700 exemplar, och användes av USA i andra världskriget. (TT)

Staffan LundgrenSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons