Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

En natt utan några större nyhetshändelser i Sjuhärad.

Sverige

Två personer har förts till sjukhus efter en händelse i centrala Mariestad under natten mot söndagen.

Polisen fick larmet 01.46 och har inlett en förundersökning om försök till dråp och misshandel.

– Det skedde utomhus, ute på gatan utanför vad som benämns som en nattklubb. Vi har en plats avspärrad där också, säger Martin Hallberg vid polisen. (TT)

Två personer i 15-årsåldern vårdas på sjukhus efter en trafikolycka i Älvdalen i Dalarna på lördagskvällen.

De två ska ha suttit på en moped när de blev påkörda av en bil i som kom i hög hastighet på riksväg 70, uppger Dalarnas Tidningar.

De påkörda var talbara när polisen kom till platsen. Ungdomarna fördes med ambulans till Mora lasarett. Deras skador beskrivs som svåra, enligt nyhetssajten. (TT)

Världen

Minst 36 personer har dödats och lika många har skadats när en passagerarbuss krockade med en lastbil i östra Kina, uppger den statliga nyhetsbyrån Nya Kina.

Olyckan inträffade i provinsen Jiangsu på lördagsmorgonen, lokal tid, och orsakades av att bussen fick punktering, enligt en preliminär utredning.

Trafikolyckor med dödlig utgång är vanliga i Kina. Enligt myndigheterna omkom totalt 58 000 personer i trafikolyckor i landet under 2015. (TT)

Brasiliens tidigare riksåklagare Rodrigo Janot säger att han 2017 tog med sig ett vapen till Högsta domstolen för att döda en domare, rapporterar BBC.

Janot får nu inte vistas närmare än 200 meter från HD-domarna eller gå in i någon domstolsbyggnad i Brasilien.

Till tidningen Estadão säger Janot att han planerade att döda en domare som hade kommit med falska anklagelser mot Janots dotter, men att han sedan ångrade sig och inte genomförde planerna. (TT)