Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Man gripen för misshandel i Borås. Bilbrand i Svenljunga.

Sjuhärad

Vid 23.20-tiden på måndagskvällen inkommer larm till polisen om en pågående misshandel i centrala Borås. En man född 1968 har gripits.

Ett vittne ser hur en man slår en kvinna och ringer till polisen. Polisen är snabbt på plats och kan gripa mannen. Han fördes till polishuset i Borås och är misstänkt för misshandel.

Den misshandlade kvinnan, som är i 35-årsåldern, fick lindriga skador och behövde inte uppsöka sjukvård.

– Kvinnan var inte jättevillig att följa med, utan hon gick från platsen på egen hand och verkade inte vara så skadad, säger Joakim Danz, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Både mannen och kvinnan är sedan tidigare kända för polisen.

En bil brann vid Torggatan i Svenljunga vid 02-tiden. Räddningstjänsten som snabbt var på plats lyckades släcka branden och inga närstående bilar fick några skador. Det är oklart hur branden uppstod.

Enligt polisen ska bilen vara anmäld stulen.

– Vi har säkrat en del bevis på plats som vi kommer kunna jobba vidare med, säger Joakim Danz, stationsbefäl vid Boråspolisen.

En polispatrull stoppade en man på Sjöbo i Borås under tisdagsnatten. Nu är mannen misstänkt för narkotikabrott.

En man född 2001 hemmahörande i Borås stoppades under tisdagsnatten av en polispatrull. Polisen kontrollerade mannen och fann amfetamin och narkotikaklassade tabletter. Då mannen var i ett sådant berusat tillstånd togs han med till polisstationen för tillnyktring.

Mannen är sedan tidigare känd av polisen.

Sverige

Två personer har frihetsberövats i samband med att två misstänkta föremål hittats i centrala Göteborg. Polisen är förtegen med om personerna är misstänkta för något brott.

– Jag kan inte säga mer än att de är frihetsberövade, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Nationella bombskyddet har undersökt den ena platsen, i ett parkeringshus i stadsdelen Landala, och skulle vid 02-tiden bege sig till platsen för det andra föremålet, Smålandsgatan. Enligt polisen finns det ett samband mellan föremålen.

När bombskyddet var klart med sitt arbete i parkeringshuset hävdes avspärrningarna där. Det misstänkta föremålet är avlägsnat och ska analyseras ytterligare.

Polisen har inlett en förundersökning om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. (TT)

Polisen har under natten gripit tolv personer, misstänkta för stölder och inbrott runt om i Hälsingland, uppger polisen på sin hemsida.

Polisen fick tips om en stöldliga och kunde stoppa fyra fordon i Falun. Samtliga tolv som färdades i dem greps, och i fordonen hittade polisen stöldgods som misstänkts komma från olika inbrott i sommarstugor och bostäder Hälsingland.

De gripna kommer förhöras under morgonen. (TT)

Världen

En person har dött och sju har livshotande skador efter en brand på ett sjukhus i Düsseldorf i Tyskland.

Branden bröt ut vid elvatiden på måndagskvällen i ett rum på andra våningen där den patient som dött bodde. Röken från rummet spred sig över fem våningar. 19 personer har skickats till andra sjukhus, av dem behandlas fyra för livshotande rökförgiftning, skriver Rheinische Post.

Runt 180 brandmän var inblandade i släckningsarbetet. (TT)

Nordkorea har genomfört två avfyrningar av vad som beskrivs som oidentifierade projektiler ut mot havet, uppger sydkoreanska försvaret.

Projektilerna är de senaste att avfyras av den här typen sedan juli, och riktades österut från Södra Pyonganprovinsen. Testerna i augusti klassificerades som kortdistansrobotar.

De förmodade vapentesterna sker bara timmar efter det att Nordkorea sagt sig villigt att återuppta samtal om kärnvapennedrustning med USA i slutet av september.

En tjänsteman inom Trumpkansliet säger att den amerikanska regeringen är medveten om uppgifterna om projektilerna, och att man fortsätter att bevaka situationen.

Japan uppger att man inte bekräftat någon ballistisk robot som trätt in i landets territorium eller dess ekonomiska zon. (TT)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.