Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

En natt utan några större nyhetshändelser i Sjuhärad.

I Falkenberg misstänks en bilist ha kört på en kvinna med vilje.

Sjuhärad

En polispatrull stoppade en bilist i Örby vid 01-tiden, i en rutinkontroll. Föraren visade sig sakna giltigt körkort och misstänks nu för grov olovlig körning. Då mannen, som är i 40-årsåldern, sedan tidigare ska ha gjort sig skyldig till samma brott togs personbilen i beslag.

Sverige

En kvinna i Falkenbergs kommun blev strax efter midnatt påkörd av en bil, vilket misstänks vara en medveten handling, skriver polisen på sin sajt.

Kvinnan fördes till sjukhus med befarad fraktur på ena benet.

Föraren av bilen har gripits, misstänkt för grov misshandel och för att ha kört bilen påverkad.

– Det tog inte lång tid att hitta honom och bilen i närområdet, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region väst, till GT. (TT)

En man i 20-årsåldern hittades knivskuren utomhus i centrala Skara vid 02-tiden.

– Han har fått någon form av skärskada i låret, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl hos polisen i region Väst.

Mannen fick föras till sjukhus. Polisen har gjort en anmälan om grov misshandel, ingen misstänkt person har gripits.

Världen

Två av USA:s flottas fartyg, landstigningsfartyget USS Green Bay och robotkryssaren USS Lake Erie, stoppas från att besöka Hongkong som planerat.

– Kinesiska regeringen har nekat vår begäran, säger Nate Christensen, biträdande talesperson för USA:s stillahavsflotta.

Det är oklart varför Kina säger nej, men Peking har tidigare krävt att diplomater från USA slutar att lägga sig i Hongkongs affärer, i samband med protesterna i staden. (TT)

Det kraftiga ovädret Krosa är på väg mot Japan, i samband med att miljontals japaner återvänder efter den traditionella sommarledigheten obon.

Många flyg har ställts in, liksom höghastighetståg mellan Osaka och andra städer i landets sydvästra delar.

Krosa väntas nå ön Shikoku i sydväst i morgon innan den rör sig över västra japan, med risk för översvämningar och jordskred till följd av häftiga regn och vindbyar på 40 meter på sekund. (TT)