Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Inga större polisiära händelser i Sjuhärad i natt. Bilbränder i Alingsås.

Västsverige

Under natten till måndagen ska två bilar ha brunnit på en parkering i centrala Alingsås.

Dessutom ska ytterligare två bilar ha skadats vid branden, uppger polisen som har gjort en anmälan om skadegörelse genom brand.

Polisen larmades klockan 02.29. Ingen är misstänkt vid 05-tiden på måndagsmorgonen.

Sverige

En man ska ha blivit skjuten på Möllevången i Malmö under natten till måndagen. Polisen larmades strax efter klockan 01.

– Det är en man som är skjuten i benet. Det är oklart på vilket sätt och vi har inte hittat någon brottsplats. Det är ingen fara för hans liv, säger vakthavande befäl vid polisen i region syd.

Mannen, som är i 20-årsåldern, kördes till Skånes universitetssjukhus Malmö av en privatperson. Region Skåne bekräftar att hans skador är lindriga.

Polisen har inlett en förundersökning angående grov misshandel och grovt vapenbrott, uppger TT.

En man i 40-årsåldern blev sent på söndagskvällen attackerad och huggen med stickvapen av, för honom, två okända maskerade gärningsmän.

Överfallet skedde i en gångtunnel i Sandviken vid 23-tiden, och flera av mannens anhöriga blev vittne till händelsen och kunde larma polis.

Mannen fick föras till sjukhus med flera sticksår på kroppen och hans skador beskrivs som allvarliga men inte livshotande.

– Det är oklart varför han har blivit misshandlad. Han känner inte att han har blivit hotad eller lever under hot, säger Ivan Åslund, RLC-befäl vid polisen i region Mitt.

Polisen sökte med hundar i området och gångtunneln men utan framgång. Strax före klockan fem på måndagsmorgonen fanns ingen misstänkt eller gripen.

Händelsen rubriceras som grov misshandel. (TT)

Världen

Dödssiffran stiger efter söndagens luftangrepp i Idlibprovinsen i nordvästra Syrien. Minst 17 civila, varav en person som arbetade för civilförsvarsorganisationen Vita hjälmarna, har dödats.

Mannen, som bidrog med material till nyhetsbyrån AFP, dödades när ryska stridsflygplan attackerade staden Khan Sheikhun, enligt det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som bevakar kriget från Storbritannien.

De övriga dödsoffren, sju av dem barn, krävdes i byn Urum al-Jawz och i Kfaruma. De angreppen utfördes av regimen, enligt SOHR.

Över 370 000 människor har dödats i kriget sedan 2011. (TT)

Under årets första sex månader registrerade den mexikanska polisen 14 603 mord i landet.

Det är över 600 fler mord jämfört med antalet mord under första halvåret 2018, som var det dödligaste någonsin i landet, med sammanlagt 29 111 mord.

Mexiko har under lång tid haft problem med drogkarteller och våld som följer i deras spår. I juni lanserade president Andrés Manuel López Obrador ett nytt nationalgarde för att bekämpa drogkartellerna. (TT)

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.