Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Singelolycka på E6 norr om Varberg.

Västsverige

Tidigt på söndagsmorgonen ska en singelolycka med personbil ha inträffat i höjd med Tofta norr om Varberg.

Larmet om olyckan i södergående riktning kom klockan 05.34. Bilen ska ha åkt in i ett vägräcke.

Räddningstjänst och ambulanspersonal skickades till platsen, men ingen person ska ha behövt föras till sjukhus, enligt SOS Alarms händelseinformation.

Bilen fick bärgas. Trafikverket uppgav att olyckan hade lite påverkan på trafiken och satte prognosen för när arbetet kunde vara färdigt till klockan 06.30.

Sverige

Ett stort gäng stormade en nattklubb i centrala Stockholm under natten mot söndag. 17 personer omhändertogs av polis och fick avlägsnas med en inhyrd buss. En person greps.

Klockan 02.22 natten till söndagen larmades polisen till en nattklubb i centrala Stockholm. Enligt klubbens personal hade ett antal personer hade tagit sig in utan tillåtelse.

– Det var en form av större ordningsstörning där ett 20-tal personer ska ha trängt sig in och uppträtt mycket hotfullt, säger Anders Mattsson, vakthavande befäl vid polisen.

17 personer omhändertogs för störande av allmän ordning och avlägsnades med en inhyrd buss.

En person greps, misstänkt för våld mot tjänsteman. I övrigt har polisen ingen information om frihetsberövanden.

Vad syftet med anstormningen var, eller om det finns en hotbild mot krogen, är oklart. (TT)

Strax före midnatt mot söndagen kom larm om att en garagelänga börjat brinna i Smedby utanför Kalmar.

– Det brann med öppna lågor när räddningstjänsten kom på plats, säger Jesper Berglund, larmoperatör vid Trygghets- och larmcentralen i Kalmar.

Larmet om branden kom klockan 23.48. Redan klockan 00.06 ska branden ha varit släckt.

– De slog ner det väldigt snabbt, säger Berglund.

Men det ska ha kommit in rök i två radhuslägenheter som ligger nära garagelängan, vilken har åtta portar samt även innefattar ett miljöhus. Det senare ska ha klarat sig.

Även polis och ambulanspersonal skickades till platsen. Ingen person ska ha skadats fysiskt.

Polisen kommer att göra en anmälan om misstänkt mordbrand. Platsen har spärrats av för en teknisk undersökning.

Världen

Över tusen brandmän kämpar mot skogsbränder i Castelo Branco-distriktet i mellersta Portugal, omkring 20 mil nordöst om Lissabon. Kraftiga vindar försvårar arbetet och militär är på väg för att bistå brandkåren.

Flera byar i området har evakuerats och en person har förts till sjukhus i Lissabon med allvarliga brännskador. Även flera brandmän har skadats, men ingen av dem uppges vara allvarligt skadad. Flera motorvägar har stängts av.

Portugals president Marcelo Rebelo de Sousa uttrycker i ett uttalande solidaritet med dem som bekämpar branden. Myndigheterna förutspår att bränderna kommer att vara under kontroll tidigt på söndagsmorgonen. (TT)

19 personer har avlidit i Costa Rica efter att de har druckit giftig alkohol och myndigheterna varnar nu för ett antal spritfabrikat.

Sedan i början av juni har 34 personer förgiftats av alkoholen som uppges innehålla mellan 30 och 50 procent metanol. Metanol kan bland annat orsaka blindhet och leverskador och i till och med leda till döden.

Omkring 30 000 flaskor med alkohol har beslagtagits och en landsomfattande utredning är inledd. (TT)

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.