Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Många omhändertagna för fylleri i Borås under torsdagskvällen.
Publicerad 12 juli 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Polisen rapporterar om en stökig torsdagskväll i Borås.

Annons

– Det har varit ganska hög berusning. Det är många som har fått sova ruset av sig hos oss, det har varit ganska fullbelagt, säger Joakim Danz, stationsbefäl vid polisen i Borås.

Vid 02-tiden på natten till fredagen räknar polisen till tolv personer som har omhändertagits för fylleri i Borås under torsdagseftermiddagen och kvällen.

Klockan 01 greps en man i 25-årsåldern vid nattklubben Ivy i Borås. Han misstänks för våld mot tjänsteman och narkotikabrott (eget bruk).

– Han hade tagit sig in innanför en inhägnad och blivit tillsagd att han inte fick ta sig in så. Då gav han sig på ordningsvakterna. Vi ska höra honom när han har nyktrat till, säger Joakim Danz, stationsbefäl vid polisen i Borås.

Dessutom omhändertogs en 17-årig kille, som ska ha hamnat i bråk med och slagit en annan kille, vid Lilla Brogatan.

Strax före midnatt mot fredagen tog bilfärden slut för en man i 25-årsåldern som körde bil på Gånghestersvägen i Borås.

– Bilisten gjord en omkörning och körde fort, säger Joakim Danz, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Mannen ska ha luktat alkohol och polis fattade även misstanke om att han var påverkad av narkotika. Blåsprovet visare 0,71 milligram alkohol per liter utandningsluft. Det motsvarar 1,42 promille alkohol i blodet.

Mannen misstänks därför för grovt rattfylleri. Hans körkort beslagtogs.

Och vid 01-tiden stoppades en till bilförare i 25-årsåldern i Borås, den här gången i centrum.

Annons

– Han visade tecken på narkotikapåverkan och medtogs för kroppsbesiktning, säger Danz.

Mannen misstänks nu för drograttfylleri.

Vid 03-tiden fick polisen samtal om att två personer ryckte i bildörrar vid Liljebergsgatan på Norrmalm i Borås. Personerna ska sedan ha försvunnit mot Engelbrektsgatan.

Polis var på plats, men kunde inte konstatera att det varit inbrott i någon bil.

Västsverige

En man i 30-årsåldern har förts till sjukhus under natten mot fredag med skärskada i bröstet.

Skadeläget är okänt men mannen kunde själv larma SOS och var vaken när polisen kom till platsen.

Enligt polisen säger sig mannen ha blivit stoppad av en annan man på Hisingen i Göteborg som frågade om han fick köpa mannens mobil. När mannen sade nej ska gärningsmannen ha huggit honom med ett vasst föremål.

– Ingen är frihetsberövad. Vi har ett signalement som vi har jobbat efter men ingen som är anträffat än så länge, säger Göran Carlbom, vakthavande vid polisen region Väst.

En förundersökning har inletts om försök till mord. Det är inte känt om det finns något vittne till händelsen. (TT)

Annons

På torsdagskvällen ska flera personer har varit inblandade i ett bråk vid Basargatan i centrala Göteborg. Polisen larmades till platsen klockan 21.44.

– En kille blev nerslagen och blödde från huvudet och munnen. Vi skriver anmälan om grov misshandel, men ingen är frihetsberövad, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Polisen ska dock ha ”ganska bra signalement” på två personer.

Världen

Twitteranvändare världen över kan andas ut efter att mikrobloggen är tillgänglig igen, för de flesta. På grund av fel i det interna systemet låg Twitter nere under en dryg timme på torsdagskvällen, svensk tid, i stora delar av världen.

"Vi låg nere... och kommer nu sakta tillbaka. Förlåt! Tacksam för våra insats- och teknikgrupper som får oss att flyga igen." skriver Twitters vd Jack Dorsey.

Omkring 70 000 personer rapporterade in att de hade problem på Twitter via sajten Downdetector. Användare i Nordamerika, Europa och Japan verkar ha drabbats hårdast. (TT)

Våldet i hemmiljö mot flickor i Mexiko har ökat kraftigt de senaste åren. År 2014 utsattes 24 000 flickor för någon form av familjerelaterat våld, en ökning med 30 procent sedan 2010, enligt en ny rapport från Unicef.

– Det är en alarmerande situation, säger Christian Skoog, Unicefs chef i Mexiko.

Enligt Unicef har nära två procent av alla flickor i landet råkat ut för någon form av sexuellt våld från en familjemedlem. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons