Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Två gripna efter inbrott i Sexdrega. Bilbrand i Borås.
Publicerad 3 juni 2019

Här saknas innehåll

Sjuhärad

Strax före klockan 02 på natten till måndagen ska reningsverket i Sexdrega ha utsatts för ett inbrott.

Annons

– Anmälaren hade sett en bil och två personer där, säger Ulf Andersson, stationsbefäl vid Boråspolisen.

En fönsterruta ska ha krossats.

– Och så har de sökt runt i personalutrymmena och plockat ihop grejer, säger Andersson.

Två män kunde gripas efter att polis kommit till platsen. Den ene är i 30-årsåldern och den andre i 25-årsåldern. De misstänks för stöld.

Strax före klockan 01 kom larm en bilbrand på Hässleholmen i Borås.

Räddningstjänst skickades till den parkerade personbilen som brann vid Solvarvsgatan.

– Vi släckte av. Det var ingen spridning till någon annan bil, men det brann rätt så bra när vi kom fram, säger Jan Kuusisto, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

En boende i området slog larm. Ingen person ska ha skadats fysiskt vid branden.

Polisen har gjort en anmälan om skadegörelse genom brand.

– En bil som har stått intill har fått sekundärskador, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Här saknas innehåll

Annons

Sverige

Ett dödsoffer har hittats efter en brand i ett flerfamiljshus i Kallhäll norr om Stockholm, meddelar polisen. En förundersökning om mordbrand är inledd.

– Branden har haft ett explosionsartat förlopp. Och det är det som gör att vi misstänker att den varit anlagd, sade polisens presstalesperson Åsa Wallentin tidigare till TT.

Larmet om branden kom vid 15-tiden på söndagen. Tekniker kan dock undersöka den drabbade lägenheten först under måndagen. (TT)

En person har gripits i Västerhaninge söder om Stockholm, efter en skottlossning, rapporterar SVT Nyheter Stockholm och Expressen.

Larmen om att flera skott avlossats kom strax efter klockan 20.

– På platsen hittar vi även tomhylsor, och ett vapen ska vara beslagtaget, säger Sylvia Oldin, vakthavande befäl på Stockholmspolisen, till SVT. (TT)

Världen

En person uppges ha dödats i Sudans huvudstad Khartum tidigt på morgonen i samband med att sudanesiska säkerhetsstyrkor försökt skingra protester mot militärjuntan i landet, uppger vittnen och lokala tv-kanaler.

Skottlossning ska ha hörts och flera personer ska ha skadats. (TT)

Annons

Israel har för andra gången på ett dygn avfyrat robotar mot mål i Syrien, uppger den syriska statliga nyhetsbyrån Sana, som hänvisar till källor inom militären.

En flygbas i provinsen Homs ska ha träffats.

Enligt det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) har fem personer mist livet. SOHR uppger att förutom syriska soldater så befann sig både iranska styrkor och Hizbollah på basen. (TT)

En bilbomb har dödat minst 17 personer i staden Azaz i nordvästra Syrien, uppger det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR). Ytterligare minst 20 personer ska ha skadats.

– Akutmottagningen var full, vi fick placera döda kroppar på golvet, säger Jihad Berro, läkare på det lokala sjukhuset, till AFP.

Det är inte känt vem som ligger bakom dådet. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons