Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En man har gripits för en stöld i en trailer på en rastplats i Borås.
Publicerad 22 maj 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Två personer bröt sig in i en parkerad trailer på trafikplats Boråstorpet vid 04.20-tiden på onsdagen. Enligt polisen ska ett vittne som stod parkerad på samma plats slagit larm. Polis med hund spårade i området och i nuläget är en person gripen, uppger polisen via sin sajt.

Annons

Sverige

Tre personer fick föras till sjukhus efter en lägenhetsbrand i Malmö under natten, skriver Sydsvenskan. Rökdykare kunde gå in i den eldhärjade lägenheten via balkongen, och släcka elden, som inte spreds till omkringliggande lägenheter.

– Enligt informationen jag har från räddningstjänsten så var de klara strax efter 04. Det finns ingen misstanke om brott i nuläget, säger Mikael Lindh, vakthavande polisbefäl.

Skadeläget för de drabbade är oklart. (TT)

Sökinsatsen efter den man i 70-årsåldern som är försvunnen i Indal utanför Sundsvall pågår fortfarande, men under natten med något minskat manskap.

– Vi har fortsatt personal på plats men har gått ner i intensitet, säger Fredrik Nilsson, vakthavande befäl i polisregion Nord, klockan 00.45.

Mannen har varit försvunnen sedan måndagseftermiddagen, enligt polisen sågs han senast sågs vid sin sommarstuga.

Missing People deltar i sökinsatsen och under tisdagen sattes polisens egna resurser med hundpatruller och polishelikoptrar in. Polisen har även begärt hjälp från Försvarsmakten. (TT)

Världen

USA ser nya tecken på att den syriska regeringen använder sig av kemvapen.

Annons

Det rör sig bland annat om en påstådd klorgasattack i söndags i nordvästra Syrien, enligt USA:s utrikesdepartement.

"Vi samlar fortfarande information om den här händelsen, men vi upprepar vår varning om att i fall Assadregimen använder kemvapen, så kommer USA och våra allierade att svara snabbt och lämpligt", uppger utrikesdepartementet i ett uttalande. (TT)

Polisen satte in tårgas för att skingra demonstranter som samlats i centrala Jakarta för att protestera mot valresultatet i Indonesien.

Landets valmyndighet bekräftade i tisdags att Prabowo Subianto besegrats av den sittande presidenten Joko Widodo. Subianto kommer att utmana resultatet i domstol, och hävdar att det finns bevis på valfusk.

Tusentals demonstranter samlades utanför den myndighet som övervakar landets val, i stöd för Subianto. Demonstrationen fortlöpte fredligt, men när den avslutats vägrade en del att lämna platsen. Marknadsstånd sattes i brand och fyrverkeripjäser kastades mot polisen, som satte in tårgas. (TT)

Här saknas innehåll

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons