Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En bilförare stoppades av polis vid Hultamotet vid midnatt – i bilen fanns även en kniv.
Publicerad 21 maj 2019

Här saknas innehåll

Sjuhärad

Bilen upptäcktes under av en patrull och stoppades då föraren saknar behörighet att köra bil. Eftersom mannen kör bil ändå vanemässigt rapporterades han för grov olovlig körning, uppger polisen via sin sajt. Mannen misstänks även för brott mot knivlagen.

Annons

Sverige

En man har skjutits i Eskilstuna. Polisen larmades vid 22.45 på måndagskvällen om skottlossningen.

– Vi fick flera samtal från personer som uppgett att de hört skott och att en person skulle vara skadad, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl på polisen.

Den skottskadade fördes i en privatbil till sjukhus innan polisen kom till platsen. Hans tillstånd är inte livshotande.

Polisen letar efter vittnen och kommer att genomföra dörrknackning i området under natten.

– VI har lokaliserat brottsplatsen och spärrat av den i avvaktan på teknisk undersökning, säger Torbjörn Lindqvist.

Ingen misstänkt har gripits. Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till mord. (TT)

Världen

Skolbarn drabbas hårt av kriget som rasar i östra Ukraina, varnar FN:s barnfond Unicef. Under årets fyra första månader har tolv skolor attackerats i regionen, jämfört med tre liknande händelser under samma period i fjol.

"Det dagliga livet i skolan störs av granateld och skjutningar, vilket tvingar barnen att söka skydd i skolans källare eller skyddsrum. Många barn är för rädda för att lära sig något", säger Unicefs chef Henriette Fore i ett pressmeddelande.

Annons

Kriget i östra Ukraina, som utkämpas mellan proryska, Rysslandstödda separatister och Ukrainas militär, har rasat i fem år. Under den perioden har 750 skolor på båda sidor förstörts eller ödelagts, enligt Unicef.

FN uppskattar att runt 13 000 människor har dött i konflikten sedan 2014. (TT)

Algblomningen slår hårt mot laxodlingar i norska Troms och Nordland. Det är den värsta algblomningen som drabbat området sedan 1991, enligt Dagens Næringsliv.

Antagligen rör det sig om gruppen chrysochromulina, uppger norska Havsforskningsinstitutet.

– Det är alger som producerar ett gift som drabbar cellerna i fiskens gälar, så att fisken inte får syre, säger forskaren Lars-Johan Naustvoll till NRK. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons